Saznajemo: Gradskim budžetom nije predviđen honorar za Dinu Merlina

Radiosarajevo.ba
Saznajemo: Gradskim budžetom nije predviđen honorar za Dinu Merlina
Vijest da bi na novogodišnjem sprektaklu u Sarajevu mogao nastupiti Dino Merlin, budi interes u cijeloj regiji.

Iako iz managementa ove zvijezde još nisu stigle zvanične potvrde, u javnosti se već mogu čuti špekulacije o troškovima ovog, nesumnjivo, najvećeg novogodišnjeg spektakla koji se ikada desio u Sarajevu. 

Radiosarajevo.ba saznaje da se ovih dana vrše intenzivni pregovori oko ovog događaja. Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka, potvrdio je za Radiosarajevo.ba da će do kraja sedmice biti poznati detalji.

Koliko će zaraditi Merlin? 

Ono što budi najveći interes je visina honorara za Dinu Merlina.

Kako su za Radiosarajevo.ba  potvrdili neimenovani izvori, u budžetskim sredstvima koja će biti usmjerena za ovaj koncert nije predviđena niti jedna KM za Merlinov honorar, već isključivo za produkcijske troškove događaja.

S obzirom da bi događaj u grad trebao dovesti desetine hiljada gostiju, što predstavlj priliku za brojne hotelijere, ugostitelje i druge uslužne sektore, očekuje se da će se u projekat uključiti brojni sponzori. 

Glede na dosadašnje velike nastupe Dine Merlina koji se odlikuju najvišim produkcijskim standardima, ostaje da se vidi da li će , kad se podvuče crta, tim popularnog 'čarobnjaka' ostvariti bilo kakvu zaradu na ovom koncertu, saznaje Radiosarajevo.ba. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije