Javni doček Nove godine u Sarajevu uz Dinu Merlina

M. K.
Javni doček Nove godine u Sarajevu uz Dinu Merlina
Kao i svake godine, i ove su se građani Sarajeva ali i oni koji naš glavni grad planiraju posjetiti za novogodišnje praznike, pitali hoće li biti organiziranoga dočeka Nove godine na otvorenom.

U javnosti se pojavila informacija da bi jedna od najvećih muzičkih zvijezda mogla zabavljati Sarajlije i goste za najluđu noć, pa smo pokušali saznati je li to zaista tako. 

Na radost, sigurni smo, mnogih, velike su šanse da će u Sarajevu na Novu godinu nastupati Dino Merlin. 

Kako nam je potvrdio Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, dogovori su poodmakloj fazi i "fali samo potpis". 

"Mi smo dogovore u vezi s javnim dočekom Nove godine priveli kraju, ali još nije sve konačno. Trebamo dogovoriti sve detalje i staviti potpis pa ćemo onda moći govoriti sa sigurnošću", kazao nam je Skaka i naglasio da je interes obje strane izražen i da su svi zainteresirani da dogovore finaliziraju. 

Konačna potvrda, kako nam je kazao Skaka, očekuje se u ponedjeljak. 

"Sve informacije objavit ćemo na pressu koji ćemo sazvati kad budemo imali konačan dogovor", kazao nam je zamjenik gradonačelnika. 

Dino Merlin ovih dana uspješno nastupa u okviru svoje turneje Hotel Nacional koja je u protekle dvije godine posjetila sve najveće stadione i dvorane u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama okruženja i Evrope.

Nakon kraće pauze, ove jeseni Hotel Nacional nastavlja da ispisuje historiju time što prvi put dolazi u jednu od najvećih dvorana Stuttgarta - Glaspalast u Sindelfingenu.

U nastavku su planirani koncerti u u Cirihu (26.11), Zagrebu (3.12) te Beču (10.12). Sve datume turneje možete pratiti na www.dinomerlin.com/turneja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije