Potvrđeno: BiH neće nastupiti na Eurosongu 2017.

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: BiH neće nastupiti na Eurosongu 2017.
/ EBU - Thomas Hanses
Bosna i Hercegovina neće učestvovati na Eurosongu 2017. godine.

Kako je izjavila Lejla Babović, čelnica delegacije, naši predstavnici neće učestvovati u Kijevu – zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Posljednjih godina, BHRT se suočava s finansijskim problemima, i to najviše, kako često ističu, zbog slabe naplate TV pretplate.

„Od 1. jula ove godine nema zakona koji osigurava naplatu TV pretplate, zbog čega su brojne naše aktivnosti ugrožene. U takvoj situaciji, bilo bi neodgovorno aplicirati za tako skup projekt kao što je nastup na Eurosongu, a svjesni smo da to ne možemo finansirati“, izjavila je ona za blog Eurosonga.

Podsjetila je kako je odlazak Dalal, Deena, Jale i Ane Rucner ove godine bio moguć zahvaljujući brojnim sponzorima, ali i učešću samih pjevača.

BiH prvi je put na Eurosongu, kao samostalna država, nastupila 1993. Najbolji rezultat ostvarili smo prije deset godina, kada nas je predstavljao Hari Mata Hari s pjesmom Lejla, koju je napisao Željko Joksimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije