Portugalski vojnik traži djecu s kojom se slikao 1998. u Sarajevu

N. Katica
Portugalski vojnik traži djecu s kojom se slikao 1998. u Sarajevu
Foto: Facebook / Miguel sa djecom koju traži

Miguel Angelo Dias Madeira, portugalski vojnik koji je bio u mirovnoj misiji u Sarajevo u periodu 1998/1999, na svom Facebook profilu objavio je fotografiju djece s kojom se slikao u tom periodu . Velika mu je želja da ih pronađe.

"Nevjerovatno mi je kako brzo putuju informacije i kako su brzo ove slike obišle svijet. Bio sam u Sarajevu šest mjeseci, bilo smo smješteni u kasarni Maršal Tito.  Fotografije koje sam podijelio na Facebook nastale su na brdu iznad grada", kazao je Miguel za Radiosarajevo.ba.

Fotografije su nastale 10. septembra 1998. godine, a kako kaže Miguel volio bi da ove fotografije obiđu svijet i da se ponovo sretne sa njima.

"Sjećam se da su nam prišli i tražii slatkiše, a u zamjenu bi otišli do zida i napisali moje ime. Danas bi oni mogli da imaju negdje oko 30-ak godina", rekao je Miguel.

Fotografija koju je prije dva dana objavio na svom profilu, već je postala viralna, a Miguel poručuje da svi koji imaju bilo kakve informacije mogu mu se javiti putem njegovog FB profila.

"Sjećanja naviru, kako su mi se ljud počeli javljati. Nemam jednostavno predstavu šta ću im reći kada se ponovo sretnemo. Jedino šta se nadam je da su dobro i zdravo, da su preživjeli. Jedino u šta mogu da budem siguran, kada se ponovo vidimo, jeste da ću ih zagrliti jako i prijateljski", zaključio je Miguel. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije