Ipak pomjeren termin održavanja finala 'Zvezda Granda'

Radiosarajevo.ba
Ipak pomjeren termin održavanja finala 'Zvezda Granda'
/ Grand produkcija / Saša Popović
Estradna priredba koja je podijelila javnost: riječ je o 'Zvezdama Granda', šou programu narodne muzike čije je finale najavljeno u Sarajevu.

Ovaj folk događaj prvobitno je trebao da se održi samo dva dana nakon Dana sjećanja na žrtve Srebrenice - 13. jula u dvorani Zetra koja je kantonalno javno poduzeće. 

Mnogi građani zahtijevali su od odgovornih da ovaj događaj pomjere ili na neko drugo mjesto, ili na neki drugi datum 

15. jula idu na odmor!

Direktor beogradske Grand produkcije Saša Popović izjavio je da je "obećao da će finale Zvezda Granda biti održano u Sarajevu" ali da nije htio da to bude u vrijeme ramazana, niti 9. jula dva dana prije obilježavanja godišnjice Srebrenice. Pošto je cijela Grand ekipa od 15. jula na godišnjem odmoru, jedini dan koji je to moglo da se uradi u Sarajevu je 13. juli, izjavio je.

U Ministarstvu za kulturu KS-a rekli su da nemaju nadležnosti nad radom Zetre, a KJP ZOI '84 pod čijim okriljem radi Zetra izjavili su da nemaju upliva u programski sadržaj već samo iznajmljuju prostor.

Jučer se javnosti se, putem svog Facebook profila, obratio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, koji je utvrdio da je nerprimjereno je da se 13. jula u Zetri održi finale Zvezda Granda, te da će tražiti da se priredba odgodi. 

To što su na odmoru zaposlenici Grand produkcije od 15. meni lično nije posebno bitno", napisao je Konaković.

Ipak pomjeren datum 

U subotu je Grand priodukcija objavila da će se finale ipak održati u Sarajevu, ali dva dana kasnije.

 "U interesu dobrih međunacionalnih odnosa, u cilju afirmacije muzike i podrške mladim i talentlvanim ljudima čelnici "Grand produkcije", kao i čelnici grada Sarajeva došli su do zajedničke odluke da se finale "Zvezde Granda" zakazano za 13. pomeri za dva dana i nesmetano održi 15. jula u "Zetri". Do ove odluke došli smo nakon što su se razmotrili svi uslovi, koji garantuju bezbednost svih učesnika, ali i posetioca muzičkog spektakla, koji će se održati u bosanskoj prestonici. "Grand produkcija" napominjena da je naš jedini interes muzika, koja ne poznaje granice, nacionalnu i versku pripadnost, te nas shodno tome raduje superfinale, koje će se održati u Sarajevu. Obaveštavamo sve one koji su karte već kupili da će iste važiti i u petak 15. jula kada ćemo svi zajedno dobiti pobednika i slaviti ljubav i muziku, što je nas jedini cilj. Tako je bilo u Beogradu, tako je bilo u Skoplju, istom se nadamo i radujemo i u Sarajevu"; saopćeno je iz Grand produkcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije