Pogledajte kako je bilo na obilježavanju 82. godišnjice 'Igmanskog marša'

/ Komentari (34)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Dudek Krivousti Njofra Ne

Borci ARBIH BI MORALI ZABRANITI OVE LAŽI *****CKE HISTORIJE O BOSNI.. Oni su izvrsili POKOLJE u Foči,...tako su se slavno vratili u Focu...poslije pokušaja da napadnu Sarajevo...pogledati samo vjerske crkvene datume...e moji Bošnjaci...ima li vas..

Slavenski jug

Sve ono što se događalo u ratovima 90-ih nije imalo veze sa nekadašnjim partizanima, AVNOJ-em, NOB-om, niti sa JNA do 1990. S.Milošević i B.Jović su , s vojnim pučistima, JNA pretvorili u jednonacionalnu armadu. Znakovlje SFRJ vrlo je brzo uklonjeno, a do tada je korišteno kao laž, mimikrija i kao pokriće za Miloševićevu pseudojugoslavensku retoriku. Jedno vrijeme, dakle, nošena su obilježja već ubijene države.Nikakva SFRJ nije napala BiH, Hrvatsku, već je to bio režim Miloševićeve Srbije, s ciljem pripojenja prekodrinskih teritorija matici Srbiji, sukladno "doktrini": svi Srbi u jednoj državi. Također, ne treba zaboraviti: u smrti Jugoslavije i tragedijama svih ratova koji su ovdje vođeni, nema nevinih, govorimo li o političkim vodstvima, strankama i politikama u bivšim jugoslavenskim republikama.

Slavko

Ono kad Handzar divizija slavi Igmanski mars

Milan

Ispod koje mi je otac odveden u logor se nosa po mojoj domovini,a zastavica da ljiljanima se dobije kazna....serem se u ista svakome ko je ovo odobrio i da Bog da vam djecu odveli pod ovom zastavom pod kojom je moj stari odveden zauvijek!! ka Zastava da ti babo nije bio HANDZAR DIVIZIJA ne bi ga JNA odvela

Ranjena duša

Ono kad Handzar divizija slavi Igmanski mars ka Slavko Ono kad te dirne u srce botovsko činjenica da postoje još uvijek ljudi koji su antifašisti.

VELEIZDAJNICI BOSNE I ZAVNOBIH-a

Govorimo ovdje jezikom činjenica, bez bilo čijih etnocentričnih fiksacija i samozaljubljenosti. Već 28.09.1990. Srbija, de iure i de facto, prva izlazi iz pravnog sustava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, godinu dana prije Slovenije i Hrvatske. Jedan od naših najvećih inteletktualaca i vrhunski jurist, Srđa Popović pojašnjavati, u svojim esejističkim zapisima iz 2003., da bi- eda je SFRJ preživjela- mračni trojac- Slobodan Milošević, Veljko Kadijević i Borisav Jović završio na optuženičkoj klupi zbog čina veleizdaje SFRJ, a sve bi okončalo smrtnom kaznom za zloglasnu trojku veleizdajnika. Suodgovornost nacionalnih stranaka u smrti Jugoslavije i grozi sulude bratoubilačke klaonice ne smije se zaboraviti niti podcijeniti. Uza sve ono što su, ponajviše u BiH, ovdje isporučili beogradski i zagrebački režim, nacionalne stranke, kako sebe vole zvati ovi predmoderni etnokonfesionalni pokreti, imaju nezaobilaznog i mračnog udjela.

Suljo

Vidi našu preljepu sproćufašistićku mladež. Na njim svijet ostaje.

Da Bog da

***

Dobio je sto je zasluzio

Ispod koje mi je otac odveden u logor se nosa po mojoj domovini,a zastavica da ljiljanima se dobije kazna....serem se u ista svakome ko je ovo odobrio i da Bog da vam djecu odveli pod ovom zastavom pod kojom je moj stari odveden zauvijek!! ka Zastava

Ja smatram da je NOB bila pozitivna i da je iz nje

nastalo ipak nesto sto je imalo jako dobru sansu da zivi i razvije se (nije ju iskoristilo te se na kraju i raspalo...). Ali ova obiljezavanja, ma hajte ljudi, pa svi ovi marsevi su zapravo bila bjekstva od jaceg Wehrmachta :)). Sve ofenzive su zapravo bile, sjetimo se, NEPRIJATELJSKE ofenzive. Nije bilo nijedne nase, partizanske, nase je bilo da bjezimo, pripucketavamo, sabotiramo Svaba, nanosimo mu stetu i gubitke koliko mozemo, ali onako gerilski, banditski.... Nije mi to drago, ali razumijem da se nismo mogli nosit sa jacim od sebe. Samo da se zna, eto.... Slavimo zapravo bjezanije. Ja upravo iz toga razloga ne bih nikada slavio. Umjesto toga, slavio bih, kao Francuzi, zavrsetak i prvog i drugog svjetskog rata.

Gogo

FUJ!!!

Lazes

*** Pomijesao si zastave b udalo.

***

***

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

Nikoga SFRJ nije ubila, ona je ubijena. Njezina likvidacije je bila prva. Sve nas su rušili, protjerivali, dijelili, ranjavali, mučili, ubijali- nakon što su nju likvidirali. Od 1990. do danas, sve proživljeno, došlo je kao posljedica nasilne smrti SFRJ. Poslije smrti SFRJ, svi smo mi došli na red. A minoriziranje, devalviranje, ismijavanje i negiranje NOB-a, antifašizma, revolucije, stvaranja socijalističke Jugoslavije, AVNOJ-a, ZAVNOBiH-a, dolazi iz kuhinja poraženih u Drugom svjetskom ratu, čiji su se potomci, vampirski i trijumfalno, vratili u ovom zadnjem. I vladaju- ili, bolje, strahovladaju!- od 1990. do dana. Izravno na vlasti ili u sjeni, u paralelnim paradržavama koje su stvorili stranačkom infrastrukturom. Pristati na taj ultradesni revizionistički narativ falsifikata znači pristati na dobrovoljnu lobotomiju, poništenje svih civilizacijskih tečevina pobjede antifašizma u Drugom svj. ratu, odricanje od vlastitog identiteta i samopoštovanja.

AMIN

Lijepe riječi su ukras!

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Adil beg

***

Hrist

1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH...

HashimQ

>>1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH... ka Hrist<< Međede onaj svsavski eto vi ste kao jedini bili u partizanima, a znamo dobro gdje ste bili, šurovali u *****cima pa poslije mjenjali dresove. Sanu propaganda koje se još držite, samo su vam Bošnjaci mete i krivi zbog vašeg fašističkog genetskog koda, mm vm vašu.

Hrist

>>>>1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH... ka Hrist<< Međede onaj svsavski eto vi ste kao jedini bili u partizanima, a znamo dobro gdje ste bili, šurovali u *****cima pa poslije mjenjali dresove. Sanu propaganda koje se još držite, samo su vam Bošnjaci mete i krivi zbog vašeg fašističkog genetskog koda, mm vm vašu. ka HashimQ<< Pa ti si musliman iz neke vuko****ne u Bosni...tebi je tata BUKVA a mama MEDVEDICA... Ja sam iz BGa...nego samo volim srpsko-bosansku zemlju... Drz se ti tvojih 23% i glupi muslimanu nemoj previse razmisljati...ne priliči ti

HashimQ

>>>>>>1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH... ka Hrist<< Međede onaj svsavski eto vi ste kao jedini bili u partizanima, a znamo dobro gdje ste bili, šurovali u *****cima pa poslije mjenjali dresove. Sanu propaganda koje se još držite, samo su vam Bošnjaci mete i krivi zbog vašeg fašističkog genetskog koda, mm vm vašu. ka HashimQ<< Pa ti si musliman iz neke vuko****ne u Bosni...tebi je tata BUKVA a mama MEDVEDICA... Ja sam iz BGa...nego samo volim srpsko-bosansku zemlju... Drz se ti tvojih 23% i glupi muslimanu nemoj previse razmisljati...ne priliči ti ka Hrist<< Drži se ti svoje Srbije i nigdje ne idi da je sramotiš normalne sunarodnjake, možeš samo ponekad kod Kačavende na pouku o intendantskoj službi...Ono uzelo nadimak Hrist a sa Isusom nikada nije bilo na istoj talasnoj daljini. Svsvko prase.

Hrist

>>>>>>>>1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH... ka Hrist<< Međede onaj svsavski eto vi ste kao jedini bili u partizanima, a znamo dobro gdje ste bili, šurovali u *****cima pa poslije mjenjali dresove. Sanu propaganda koje se još držite, samo su vam Bošnjaci mete i krivi zbog vašeg fašističkog genetskog koda, mm vm vašu. ka HashimQ<< Pa ti si musliman iz neke vuko****ne u Bosni...tebi je tata BUKVA a mama MEDVEDICA... Ja sam iz BGa...nego samo volim srpsko-bosansku zemlju... Drz se ti tvojih 23% i glupi muslimanu nemoj previse razmisljati...ne priliči ti ka Hrist<< Drži se ti svoje Srbije i nigdje ne idi da je sramotiš normalne sunarodnjake, možeš samo ponekad kod Kačavende na pouku o intendantskoj službi...Ono uzelo nadimak Hrist a sa Isusom nikada nije bilo na istoj talasnoj daljini. Svsvko prase. ka HashimQ<< Xexexe glupi muslimanu, rekoh ti nemoj da razmisljas previse, zabolece te ona nit sto ti drzi spojene uši u glavi pa może pući...bolje pogledaj gde ti je babo ako je pretekao 95 preobucen u bulu, možda ti sa tvojom sestrom opšti...

Bosnjak ima cime da razmislja DOOOOBAR VIC

>>>>>>1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH... ka Hrist<< Međede onaj svsavski eto vi ste kao jedini bili u partizanima, a znamo dobro gdje ste bili, šurovali u *****cima pa poslije mjenjali dresove. Sanu propaganda koje se još držite, samo su vam Bošnjaci mete i krivi zbog vašeg fašističkog genetskog koda, mm vm vašu. ka HashimQ<< Pa ti si musliman iz neke vuko****ne u Bosni...tebi je tata BUKVA a mama MEDVEDICA... Ja sam iz BGa...nego samo volim srpsko-bosansku zemlju... Drz se ti tvojih 23% i glupi muslimanu nemoj previse razmisljati...ne priliči ti ka Hrist<<

Titov Jugosloven

pjesacili su partizani 17 sati da bi vi nacionalisti posle sve to unistili pogazili sve sto su partizani uradili borili za vas da li je bilo oboljezavanje 91 godine i kada ste glasali za Aliju i protiv Jugoslavije i partizana i pljuvali na njih

Titov Jugosloven

>>>>>>1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH... ka Hrist<< Međede onaj svsavski eto vi ste kao jedini bili u partizanima, a znamo dobro gdje ste bili, šurovali u *****cima pa poslije mjenjali dresove. Sanu propaganda koje se još držite, samo su vam Bošnjaci mete i krivi zbog vašeg fašističkog genetskog koda, mm vm vašu. ka HashimQ<< Pa ti si musliman iz neke vuko****ne u Bosni...tebi je tata BUKVA a mama MEDVEDICA... Ja sam iz BGa...nego samo volim srpsko-bosansku zemlju... Drz se ti tvojih 23% i glupi muslimanu nemoj previse razmisljati...ne priliči ti ka Hrist<< KONJE NEPOREDI PARTIZANE SA NACIONALISTIMA SRBIMA MUSLIMANIMA HRVATIMA ILI CETGNICIMA USRASAMA BAGLIJAMA IZDAJNICIMA HITLEROVIM SLUGAMA

Hrist

>>>>>>>>1200 Srba i Crnogoraca.... 4 Srpska bataljona 2 Crbogorska .... PRVA PROLETERSKA UDARNA BRIGADA... A muslimani, gde su bili kad je bio Igmanski mars???!!! Pa Handzar,Kama, Crna Legija, Prvi Telesni zdrug NDH... ka Hrist<< Međede onaj svsavski eto vi ste kao jedini bili u partizanima, a znamo dobro gdje ste bili, šurovali u *****cima pa poslije mjenjali dresove. Sanu propaganda koje se još držite, samo su vam Bošnjaci mete i krivi zbog vašeg fašističkog genetskog koda, mm vm vašu. ka HashimQ<< Pa ti si musliman iz neke vuko****ne u Bosni...tebi je tata BUKVA a mama MEDVEDICA... Ja sam iz BGa...nego samo volim srpsko-bosansku zemlju... Drz se ti tvojih 23% i glupi muslimanu nemoj previse razmisljati...ne priliči ti ka Hrist<< KONJE NEPOREDI PARTIZANE SA NACIONALISTIMA SRBIMA MUSLIMANIMA HRVATIMA ILI CETGNICIMA USRASAMA BAGLIJAMA IZDAJNICIMA HITLEROVIM SLUGAMA ka Titov Jugosloven<< Evo ga najgluplji musliman do sad...ne piše se neporedi zajedno, Srpski jezik ima 7 padeža a ne 2 što te je babo učio dok ti je objašnjavao razliku izmedju ****nja koze i svoje sestre...

HashimQ

***

Durmo

***

Zasto

>>Borci ARBIH BI MORALI ZABRANITI OVE LAŽI *****CKE HISTORIJE O BOSNI.. Oni su izvrsili POKOLJE u Foči,...tako su se slavno vratili u Focu...poslije pokušaja da napadnu Sarajevo...pogledati samo vjerske crkvene datume...e moji Bošnjaci...ima li vas.. ka Dudek Krivousti Njofra Ne<< Pusiti -U- ideju da je sfrj velikosrpski antihrvatski projekat a sutat na podmetanje trajne vaznosti jugoslavenske s-h nacije iz krscanstva?

/ Najnovije