Po izuzetno teškim uslovima uspješno održan 3. Valter Trail-Das ist Valter

3
Radiosarajevo.ba
Po izuzetno teškim uslovima uspješno održan 3. Valter Trail-Das ist Valter
Foto: PD Skakavac Sarajevo / Održan 3. Valter Trail-Das ist Valter

Treći Valter Trail - Das ist Valter održan je danas u Sarajevu.

Trku, koja se kretala dijelom rute Igmanskog marša, organizovalo je Planinarsko društvo Skakavac.

Ova trka je uvrštena u zvanični program obilježavanja jubileja 80. godina Igmanskog marša, a trkače je na startu pozdravio predsjednik SABNOR-a Kantona Sarajevo Mirsad Ćatić.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Zbog pogoršanih vremenskih prilika na stazu dužine 13.55 kilometara, sa 687 metara uzbrdice i 673 metara nizbrdice je izašlo sedamdeset i pet trkača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Francuske, Slovenije i SAD-a, a najstariji učesnik je imao 62 godine.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Alma Alijagić (01:35:29), druga je Naida Avdić (01:39:24), a treća Sara Skomorac (02:02.41).

U muškoj konkurenciji prvi je Nikola Čuić (01:17:45), drugi Almir Jašarević (01:22:41), dok je treći Nemanja Vlaški (01:25:05).

Nagrade i medalje najbržim takmičarima je dodijelio Minisitar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, koji je u svom obraćanju čestitao trkačicama i trkačima koji su uzeli učešće u trci na ekstremnim vremenskim uvjetima.

Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac je pohvalio odvažnost trkača koji su ovom trkom testirali svoje granice, i izrazio zahvalnost institucijama i kompanijama koje su pomogle organizaciju trke: Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Općina Vogošća i Planinarski savez KS.

Društveno-odgovorne kompanije koje su bile sponzori događaja su Coca Cola, Carlsberg, Perutnina, Vispak, Mak Zara, Rowenta, Bracom i Union food, a medijski pokrovitelji Antena, RSG, Radio MIX i portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije