Pitali smo građane Sarajeva šta ih usrećuje, šta vraća nadu u bolje dane...

6
L.S.
Pitali smo građane Sarajeva šta ih usrećuje, šta vraća nadu u bolje dane...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Anketa - Pitali smo građane

Pandemija koronavirusa nažalost već godinu dana diktira svoja pravila.

Sačuvati mentalno zdravlje i biti sabran tokom ove pošasti i svega što nosi sa sobom od krucijalnog je značaja, no kako se izboriti i sačuvati vedar duh i osmijeh na licu.

Razgovarali smo sa građanima Sarajeva i pitali smo ih šta im vraća nadu u bolje dane, slušaju li muziku, kako provode svoje slobodno vrijeme.

Mnogi nisu bili raspoloženi za razgovor, a oni koji jesu kazali su nam kako provode svoje vrijeme.

Sretna sam jako, moja cijela porodica i ja smo uspješno prebolovali koronavirus. Sad smo svi negativni hvala Bogu. Konačno vrijeme mogu da provodim sa svojim unucima, slušam muziku, čitam knjige, mogu reći da sad uživam”, kazala je za Radiosarajevo.ba Valerija Arnaut i poručila da je zdravlje najbitnije i jedino kad ništa ne boli, možemo u potpunosti biti sretni.

gospodja.jpg - undefined

Zdravlje je uistinu neprocjenljivo, a njegovu vrijednost shvatimo tek kad se razbolimo.

Sreću kreiramo sami i ne treba nam mnogo, dovoljno je da činimo ono što nas usrećuje i budemo u društvu onih koje volimo.

Slušam redovno Radiosarajevo i BH Radio, edukativan sadržaj objavljujete, divne emisije, pratim i portal. U ovoj pandemiji jedini mi je odušak kad pročitam nešto normalno i to me obraduje. A slobodno vrijeme koristim da malo prošetam kad nisu gužve”, kazao nam je Enes Bešlagić, ljekar u penziji.

ljekar u penziji.jpg - undefined

Njegovo mišljenje dijeli i jedan Sarajlija kojeg smo sreli, ali nije želio da otkrijemo njegov identitet.

“Pratim Radiosarajevo.ba, objavljujete normalan sadržaj, za svakog Sarajliju, građanina po nešto. Ja se čuvam maksimalno, a ne radi sebe, već radi unuka, jer nije nikakva pljačka živjeti ovdje u ovoj hajdučiji”, poručio nam je Sarajlija.

sarajlija.jpg - undefined

No, ima i onih koji ne žele da prate vijesti niti da budu upućeni u aktuelna dešavanja.

“Slobodno vrijeme provodim na selu, imamo imanje u Trnovu, plastenik, držimo stoku. Svakome bih preporučila ko je u prilici da što češće boravi u prirodi, daleko od svih vijesti i negativnih informacija”, poručila je Mehida, koja je istakla kako u Sarajevo dolazi samo zbog potrebe posla.

mehida.jpg - undefined

Sreća nije nedokučiva, ona je svemu što izmami osmijeh, popravi raspoloženje. Zato, uživajte u svakom danu, šetnji, čokoladi, kafi, jednostavno svim malim sitnicama koje život znače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije