Biciklom u muzej / Otvoreno parkiralište za bicikle ispred Zemaljskog muzeja BiH

09. 06. 2016. u 13:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Danas je ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine otvoreno parkiralište za bicikle.

Time je Zemaljski muzej postao prva institucija kulture u Sarajevu koja je vozačima bicikala koji žele posjetiti muzej omogućila besplatna parking mjesta.

Projekat je podržala Ambasada Kraljevine Holandije u BiH, a cilj je pružiti podsticaj aktivnijem korištenju bicikla kao prevoznog sredstva i predstaviti Zemaljski muzej BiH kao instituciju koja pored svojih primarnih djelatnosti ujedno aktivno djeluje u zajednici na području zaštite životne sredine.

Promotivnom vožnjom, parkiralište su otvorili ambasador Kraljevine Holandije u BiH Juriaan Krak i direktor Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić, uz podršku biciklista iz TREK tima Sarajevo. Direktor Sijarić je iskoristio ovu priliku da uruči zahvalnicu ambasadoru Kraaku, ističući podršku koju je Zemaljski muzej u prethodnim godinama imao od Kraljevine.

Parking držači su zanimljivih oblika stećka, repa kita ili knjige i simboliziraju blago koje je pohranjeno u Zemaljskom muzeju BiH, a u potpunosti su nastali u produkciji Zemaljskog muzeja BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA