I ove godine Škola skijanja za oko 4.000 učenika 6. razreda

Radiosarajevo.ba
I ove godine Škola skijanja za oko 4.000 učenika 6. razreda
Foto: Kanton Sarajevo / Škola skijanja za

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo već drugu godinu realizira „Školu skijanja“ za učenike šestih razreda osnovnih škola.  Škola će se održati od 4. februara do 15. marta, s izuzetkom sedmice održavanja EYOF-a. Ova aktivnost se ogranizuje u okviru trećeg časa tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obaveznog nastavnog programa.

U „Školi skijanja“ učestvuje 66 osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo i oko 4.000 učenika, kojima je kao i prethodne godine obezbijeđena oprema za skijanje. Ministarstvo je omogućilo prrijevoz kao i korištenje liftova i vertikalnog transporta u saradnji sa KJP „ZOI'84“. 

Skijanje će zavisno od vremenskih uslova biti realizirano na dvije lokacije: Igman – Malo polje i Bjelašnica – Babin do.

Na planinama će svakodnevno boraviti oko 800 učenika, koji će sa svojim nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao instruktorima skijanja učiti osnove ovog zimskog sporta.

Ova aktivnost se realizuje u saradnji sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, jer su kao ispomoć angažovani studenti ovog fakulteta.

Ovim povodom, iz resornog ministarstva poželjeli su svim školarcima i nastavnicima sretan početak „Škole skijanja“, lijepo druženje na sarajevskim planinama, te istakli kako ih raduje što će Kanton Sarajevo dobiti još jednu generaciju mladih skijaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije