Otkrij priče koje nas povezuju

0
Radiosarajevo.ba
Otkrij priče koje nas povezuju
Foto: Arhiva / Projekt "Mostovi Hercegovine"

OKC Abrašević i AbrašRadio uputio je poziv zainteresiranima učešće u novom ciklusu edukativnog medijskog projekta "Mostovi Hercegovine", te onima koji su zainteresirani da pomognu otkrivanju priča koje povezuju.

"Šta je zapravo Hercegovina, gdje je i kada? Koje su sve njene čari? - Njena klima, njene rijeke? Njeni ljudi, njihov rad - njegova ostavština? Kako Hercegovina zvuči, a kako je zvučala nekad? Koja njena mjesta su najživlja, a koja nikako ne smiju ostati nezapisana? ", neka su od pitanja koja se nameću u okviru ovog projekta.

Riječ je o projektu kojeg OKC Abrašević i AbrašRadio realiziraju uz podršku EUNIC-a.

"U novom ciklusu i dalje pažljivo osluškujemo tajne njenih jedinstvenih prirodnih bogatstava, ali nas zanimaju i putevi njene graditeljske baštine te raznovrsna arhitektura njenih gradova. U posebnom fokusu bit će i njeni ljudi - prošlo i savremeno teatarsko, književno i pjesničko stvaralaštvo, kao i muzičke scene koje je izrodila. Možda o nečemu od navedenog već znaš mnogo, možda o nečemu tek želiš saznati više? Pomozi nam otkriti neispričanu Hercegovinu. Pridruži se istraživanju i bilježenju priča našeg prostora, a uz mentorsku podršku nauči i kako ih najbolje ostvariti medijski", ističu iz OKC Abrašević.

Ovogodišnji program počinje već krajem aprila, a trajat će ukupno šest mjeseci. Čine ga četiri istraživačka područja, svako predvođeno odabranim mentorom/icom, a to su:

1. Urbanizam, arhitektura i ekologija Hercegovine (mentorica Senada Demirović-Habibija)
2. Hercegovačka književnost i poezija (mentorica Anita Pajević)
3. Alternativnamuzička scena Hercegovine (mentor Damir AvdićDiplomatz)
4. Hercegovačka teatarska scena (mentor Ronald Panza)

Mentorski program pratit će praktične radionice i zajednički rad na medijskim sadržajima. Svi zainteresirani za pomenute teme i/ili medijsku proizvodnju su dobrodošli. Prethodnoi skustvo nije potrebno.

Poziv je otvoren do 30. 4. 2021.

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:

Link MostoviHercegovine:
https://www.abrasradio.info/mostovihercegovine

Link za prijavni obrazac:
https://docs.google.com/forms/d/1tOOVzeFsfOGocfvJWJ-Glv6buimlz0Z3RNs9L-TVFKI/viewform?edit_requested=true

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije