Osmanović primio članove bh. olimpijskog tima za Rio: BiH očekuje medalje

Anadolija
Osmanović primio članove bh. olimpijskog tima za Rio: BiH očekuje medalje
Ministar za civilne poslove Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je danas u Sarajevu članove bh. olimpijskog tima na XXXI Olimpijskim igrama "Rio 2016.", kao i trenere i menadžment Olimpijskog komiteta BiH.

U Rio de Janeiru olimpijski tim Bosne i Hercegovine bit će najbrojniji od osamostaljenja države. Na prvim Olimpijskim igrama, koje će se održati na tlu Južne Amerike, BiH će predstavljati 11 sportista.

Osim rezultatskog prestiža za sve njih OKBiH odlučio je pripremiti i dodatni motiv u vidu novčanih nagrada u slučaju osvajanja medalja. Tako će eventualni osvajač zlatne medalje dobiti 50.000 KM, srebrne 30.000, a bronzane 20.000. U sva tri slučaja treneri sportista koji osvoje medalje dobit će upola manji iznos od svog pulena.

Ministar Osmanović je novinarima kazao da je danas kao ministar za civilne poslove u Vijeću ministara BiH primio bh. sportiste koji će predstavljati BiH na Olimpijadi u Riju.

"To je 11 naših sportista. Želim da im u ime Vijeća ministara BiH čestitam na njihovim, do sada postignutim rezultatima i naravno da im zaželim uspjeh, da nam iz Rija donesu značajan dio medalja jer BiH naravno to očekuje", istaknuo je Osmanović.

Oni su, kako je kazao Osmanović, kroz njihova finansijska sredstva koja su u 2016. godini u proceduri doznačavanja dali savezima i klubovima iz kojih dolaze ti sportisti i da im i na taj način olakšaju postizanje njihovih rezultata i da ti rezultati u Riju budu što kvalitetniji i bolji.

"Mi smo oko 200.000 KM dodijelili, kako Olimpijskom komitetu tako i savezima i klubovima iz kojih dolaze ovi sportisti", poručio je Osmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije