Veliko rođendansko slavlje u OŠ Stari Ilijaš: Faris Herić konačno dobio lift!

Radiosarajevo.ba
Veliko rođendansko slavlje u OŠ Stari Ilijaš: Faris Herić konačno dobio lift!
Učenici i nastavno osoblje OŠ Stari Ilijaš u utorak su obilježili treću godišnjicu postojanja i rada ove obrazovne ustanove, a tom prilikom u školi je u rad pušten novoizgrađeni lift za učenika s poteškoćama Farisa Herića.

Svečanosti je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović.

Ova škola je krajem prošle godine pokrenula projekt izgradnje lifta kako bi se učeniku Farisu, koji pohađa nastavu prema prilagođenom nastavnom planu i programu, olakšalo školovanje i kretanje u školi.

Podsjećamo, Faris Herić učenik je šestog razreda Osnovne škole Stari Ilijaš.

Faris je na nastavu dolazio s majkom koja ga je svaki put nosila na leđima, jer ovaj dječak boluje od cerebralne paralize, a učionice su na drugom spratu.

U znak zahvalnosti za podršku tom i drugim značajnim projektima za rad ove obrazovne ustanove, ministru Kazazoviću i općinskom načeniku Akifu Fazliću su ovom prilikom uručene zahvalnice.

"Ovo je bila prilika da zajedno proslavimo i Dan nezavisnosti BiH i Dan naše Općine", istaknuo je direktor škole Mahir Dević.

Prema njegovim riječima, Osnovna škola Stari Ilijaš je nova, savremeno opremljena škola, koja radi prema europskim standardima i veliku pažnju posvećuje inkluzivnim procesima u obrazovanju.

Cijeli projekt koštao je 30.000,00 KM, a sredstva su osigurana preraspodjelom budžeta Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a i uz finansijsku pomoć Općine Ilijaš i donatorske firme.

Za to je nedavno dobila i certifikat ISO 9001:2015, na što su posebno ponosni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije