Ilijaš: Učitelji grade lift za dječaka kojeg majka na leđima nosi u učionicu

Jasmina Ćebo
Ilijaš: Učitelji grade lift za dječaka kojeg majka na leđima nosi u učionicu
Faris Herić učenik je šestog razreda Osnovne škole Stari Ilijaš.

Njegov dolazak u školu nešto je drukčiji od dolaska njegovih drugara...

Faris na nastavu dolazi s majkom koja ga svaki put nosi na leđima, jer ovaj dječak boluje od cerebralne paralize, a učionice su na drugom spratu.

Direktor škole Mahir Dević pokrenuo je inicijativu za izgradnju posebnog lifta koji bi trebao biti gotov do 30. januara.

„Jako sam zahvalna direktoru Deviću što se odlučio na ovakav projekt kako bi olakšao mome sinu, jedinom učeniku s cerebralnom paralizom, penjanje na drugi sprat“, kratko je za portal Radiosarajevo.ba rekla majka Samra Herić.

Samra kaže kako Faris voli ići u školu i da mu drugari mnogo pomažu. Pitali smo je da li Faris zna da će uskoro biti izgrađen lift za njega a majka nam je uz osmijeh kazala da će mu biti mnogo lakše, a i njoj.

Kako su za portal Radiosarajevo.ba iz navedene škole kazali, lift će imati metalnu konstrukciju obloženu panoramskim staklom, keramički pod, ugrađenu rasvjetu i vrata voznog okna s elektrokontaktom...

Radnici škole odlučili su podržati ovaj projekt tako što će izvesti sve pripremne radove, što je  bitno umanjilo troškove izgradnje lifta.

Izvođač radova je već 9. januara pripremio i dostavio u školu kompletnu konstrukciju prema projektu, a trenutno su u toku radovi oko montaže konstruktivnog dijela, a potom i samog panoramskog lifta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije