Sarajevo / Opali nivoi rijeka u BiH, tužni prizori na Vrelu Bosne

01. 11. 2019. u 08:54:00 O. K.

Shares: 0

Vodostaj na Vrelu Bosne i na mjernoj stanici na Osjeku pokazuje da je nivo vode u opadanju, što potvrđuju i slike koje je na svom Facebook profilu objavio Ballian Dalibor, profesor na Šumarskom fakultetu u Sarajevu.

"Posjetio sam Vrelo Bosne. Ostao sam zapanjen jer za svog života nisam doživio ovo, a svjestan sam i sjećam se posjeta ovom mjestu već više od pola stoljeća, vode nema u glavnom izvoru", napisao je Dalibor.

Povodom toga kontaktirali smo Agenciju za vodno područje rijeke Save, koji su nam kazali da nema prostora za paniku.

"Cijeli oktobar nije pala kap kiše, i kako pokazuju naša mjerenja, vodostaj jeste u opadanju, ali će se on normalizirati u narednim danima jer meteorolozi najavljuju padavine", pojasnili su za Radiosarajevo.ba iz ove Agencije.

Kako su nam pojasnili, zbog nedostatka kiše opao je i vodostaj pritoka Bosne, zbog čega je vidljivo i opadanje vodostaja same rijeke.

Prema zvaničnim mjerenjima, jutros u 5 sati vodostaj Bosne na izvoru je ostao isti, dok je u opadanju na mjernim stanicama na Osjeku, Visokom, Maglaju Kosovi, Ilijašu te Podlugovima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA