Budućnost BiH / Održano 4. kolo Quickie dječije atletske lige

12. 06. 2019. u 13:10:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Četvrto Kolo Quickie dječije atletske lige realizovano je 8. juna sa početkom u 10 sati na prostranim predjelima Igmana. Takmičenje je bilo specifično, ne samo zbog neobičnog mjesta održavanja, već i zbog discipline koja je ovaj put bila interesantnija ali i zahtjevnija - trčanje sa lopticama dvije minute.

Djeca uživala na Igmanu! - undefined

Foto: Quickie: Djeca uživala na Igmanu!

Primarni zadatak je bio da djeca skupe najviše loptica u tom vremenskom intervalu, obilazeći tako krugove u dužini od 120m. Najuspješniji u kategoriji dječaka je bio Sion Duerod, koji je ubacio četiri loptice te za 120s istrčao 558m.

U konkurenciji djevojčica naročito se istakla Ema Mišut skupivši četiri loptice istrčavši pri tome 576m. Ukupan broj učesnika koji je pristupio startu bio je 167.

Djeca uživala na Igmanu! - undefined

Foto: Quickie: Djeca uživala na Igmanu!

Rezultate sa današnjeg kola možete pogledati OVDJE!
Tabelu sa bodovima po kategorijama možete vidjeti OVDJE (u rubrici ČLANOVI I REZULTATI
LIGE).

Kao i uvijek, atmosfera je bila odlična, a ovaj put je pogodovalo i izuzetno lijepo vrijeme i planinsko okruženje.

Naredno, 5. kolo najslađeg projekta je planirano da se održi naredne subote, 15. juna. u ambijentu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" sa početkom u 9 sati. Budi atleta ba!

Djeca uživala na Igmanu! - undefined

Foto: Quickie: Djeca uživala na Igmanu!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA