Najava 2. kola Quickie dječije atletske lige

Promotivni tekst
Najava 2. kola Quickie dječije atletske lige
Foto: Quickie / Quickie dječija atletska liga

Nakon uspješno sprovedenog 1. kola ovogodišnje sezone Quickie dječije atletske lige, svoj talenat ali i takmičarski duh će imati priliku pokazati svi prijavljeni dječaci i djevojčice u 2. kolu koje će se prema planiranom rasporedu održati ove subote, 11. maja 2019. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko".

Početak takmičenja je zvanično u 9.00 sati, a kašnjenje se neće tolerisati.

Quickie dječija atletska liga - undefined

Quickie dječija atletska liga

U prethodnom kolu učešće je zauzelo sveukupno 232 djece koji su prema starosnim kategorijama bili raspoređeni u 4 grupe: "Žuti" (2014/13), "Crveni" (2012/11), "Bijeli" (2010/09) i "Narandžasti" (2008/07).

Rezultate sa prethodnog kola možete pogledati OVDJE!

Tabelu sa bodovima po kategorijama možete vidjeti OVDJE (u rubrici ČLANOVI I REZULTATI LIGE).

Quickie dječija atletska liga - undefined

Quickie dječija atletska liga

"Žuti" i "Crveni" će tokom 2. kola nastupiti u disciplinama: 50m prepone i vezani sunožni skokovi u dalj iz mjesta, dok će se „Bijeli“ i „Narandžasti“ takmičiti u bacanju vortexa i sprintu 60m.

U idućem kolu se nadamo da će atmosfera biti odlična kao i svaki put do sada, velikom broju mališana i organzacionoj podršci naših volontera.

Otkrij svoj talenat – Budi atleta ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije