Počela nova sezona Quickie dječije atletske lige

Promotivni tekst
Počela nova sezona Quickie dječije atletske lige
Foto: Quickie / Počela Quickie liga

U subotu, 20. aprila, zvanično je počela nova sezona najslađeg atletskog projekta – Quickie dječija atletska liga, u sportsko-rekreativnom centru "Safet Zajko". Ove godine svojim prisustvom ovaj događaj uveličalo je 232 mališana klasifikovanih u 4 grupe ("Crveni", "Žuti", "Narandžasti" i "Bijeli") shodno njihovoj starosnoj dobi.

Počela Quickie liga - undefined

"Crveni" i "Žuti", naši najmlađi učesnici, takmičili su se u sljedećim disciplinama: 50m i bacanje girje; dok su "Bijeli" i "Narandžasti", pokazali zavidne rezultate u disciplinama: 60m sa preponama i vezanim sunožnim skokovima u dalj iz mjesta.

Najbolje rezultate u svojim kategorijama u discpilini 60m prepone ostvarili su: Ema Islamović, Marko Memedović, Lejla Jasenica i Harun Tabaković.

U disciplini vezani sunožni skokovi iz mjesta u dalj posebno su se istakli: Nikola Trapara, Dalia Spahić, Nemanja Drakul i Nataša Mutabdžija.

U bacanju girje naročito su bili uspješni: Anja Stupar, Luka Todorović, Umma Alihodžić i Davud Djedović.

U trčanju 50m najbrže su stigli na cilj: Aron Duerod, Ana Palangetić, Emir Gavranović i Tajra Riđić.

Rezultate sa današnjeg kola možete pogledati OVDJE!

Tabelu sa bodovima po kategorijama možete vidjeti  OVDJE (u rubrici ČLANOVI I REZULTATI LIGE).

Prilikom realizacije ovog preslatkog projekta učestvovao je veliki broj volontera (animatora, sudija, voditelja, snimatelja,…) zahvaljujući kojima je događaj tekao prema planiranom redoslijedu. Dio ove idilične atmosfere svojim dolaskom činili su roditelji kojima se ovom prilikom izuzetno zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i podršci.

Naredno kolo bit će održano 11. maja i naročito se nadamo da će učešće zauzeti veći broj takmičara i da će svojim nastupima uljepšati atletsku stazu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije