Quickie dječija atletska liga novi način otkrivanja talenta kod djece

Promotivni tekst
Quickie dječija atletska liga novi način otkrivanja talenta kod djece
Foto: Promo / Atletski klub Novi Grad Sarajevo u procesu je pripreme 3. Sezone Quickie dječije atletske lige

Atletski klub Novi Grad Sarajevo u procesu je pripreme 3. Sezone Quickie dječije atletske lige, novog projekta u Sarajevu, BiH, a možda i šire, koji ima za cilj da okupi djecu, zabavi, sprovede kroz atletsko takmičenje, testira određene kineziološke segmente i na taj način omogući im priliku da otkriju i pokažu svoje vrijednosti.

Dobro je poznato da je Bosna i Hercegovina puna telentovane djece, za mnge sportove, ali zbog slabog sistema detekcije, slabog sistema usmjeravanja istih, mnoga ta djeca ne otkriju svoj talenat ili treniraju sport za koji nisu predodređena.

Znajući za ovu činjenicu i u želji da otkrijemo što veći broj talentovane djece, pokrenuli smo Quickie dječiju atletsku ligu.

Quickie dječija atletska liga je koncipiran tako da kroz zabavu/takmičenje sprovedemo i testiranje/detekciju, što ovaj projekat čini drugačijim u odnosu na druge dosadašnje projekte.

Pored toga što želimo da okupimo djecu, da im predstavimo vrijednosti atletike, sprovedemo ih kroz sistem takmičenja u kojem će prikupljati bodove i takmičiti se sa svojim uzrasnim kategorijama u različitim disciplinama, poseban cilj je da istu djecu sprovedemo kroz protokol testiranja, obrade i analize rezultata uz formiranje objektivnog i naučno zasnovanog mišljenja o potencijalima svakog učesnika u projekta. Time će biti ostvarena pretpostavka da se donose objektivna odluka u budućem atletskom ili uopšte sportskom usmjeravanju djece u cilju unaprijeđenja njihovog kompletnog antropološkog statusa i maksimiziranja šansi za iskorištenost njihovog motoričkog potencijala.

Ovaj projekat je prilika za svu djecu, ne samo za onu djecu koja se bave atletikom ili koja imaju namjeru da se bave atletikom, već i za djecu koja preferiraju i druge sportove, za one koji žele steći uvid u svoje kondiciono stanje, za djecu koja uopšte nisu u procesu treninga i nisu svjesni svoga talenta.

Video iz prethodnih sezona:

Također projekat nudi mogućnost da se kroz mjerenja i testiranja otkriju eventualno prisutne antropološke/motoričke/funkcionalne “anomalije” te da se blagovremeno počne sa adekvatnim programima za njihovo otklanjanje ili ublažavanje. Više o ligi možete pročitati ovdje

Osnovni podaci o Quickie dječijoj atletskoj ligi:

• Liga je otvorenog tipa, i u istoj mogu učestvovati sva zainteresovana djeca uzrasta od 5 do 12 godina, bez obzira iz kojeg grada ili države dolaze,
• Liga će startati 13. Aprila,
• Liga će imati pet kola i završno takmičenje na Atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo,
• Liga će se održava u Centru Safet Zajko i na Igmanu Veliko polje za discipline izdržljivosti,
• Svako dijete se mora prijaviti u Ligu online putem preko www.atleta.ba od strane roditelja/staratelja ili u pisanoj formi na licu mjesta također od strane roditelja/staratelja.
• Svako kolo će biti sačinjeno od drugačijih atletskih disciplina tako da će svako dijete imati priliku da prođe određene sprinterske, bacačke, skakačke i trkačke discipline.
• Djeca će nastupom na svakoj disciplini u svakom kolu skupljati bodove shodno plasmanu i tako se takmičiti sa svojim vršnjacima u skupljanju bodova i poziciranju sebe na ranking liste Lige.

PRIJAVITE SVOJE DIJETE OVDJE

Atletski klub Novi Grad Sarajevo u procesu je pripreme 3. Sezone Quickie dječije atletske lige - undefined

Foto: Promo: Atletski klub Novi Grad Sarajevo u procesu je pripreme 3. Sezone Quickie dječije atletske lige

Dođite, pratite nas, uključite se, budite dio ovog masovnog projekta koji djeci omogućuje da otkriju svoj talenat.

Više informacija o Quickie dječijoj atletskoj ligi i drugim projektima AK Novi Grad Sarajevo možete pročitati na www.atleta.ba.

Otkrij svoj talenat!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije