Ivana Macanović: Atletika me čini sretnom

Anadolija
Ivana Macanović: Atletika me čini sretnom
Ivana Macanović juniorska je reprezentativka Bosne i Hercegovine u atletici.

Ova članica Atletskog kluba Banja Luka, na pojedinačnom prvenstvu BiH u atletici održanom proteklog vikenda u Zenici osvojila je tri zlata, u trkama na 100, 200 i 400 metara.

Atletiku trenira šest godina, kada ju je otac u osmom razredu osnovne škole odveo na prvi trening, nakon što se nije pronašla trenirajući odbojku i baveći se plesom. Već na prvom treningu oduševila se atletikom, a sada joj se, kako kaže, cijeli život vrti oko ovog sporta.

"Teško jeste, ali ja sam u atletici našla lijepe trenutke i pozitivnu stranu iskoristila sam to na lijep način i uživam u tome", ispričala je Ivana Macanović.

Ova devetnaestogodišnja Banjalučanka mogla bi sa učestvuje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za juniore i zbog toga se trudi da ostvari što bolje rezultate.

Kao svoj najznačajniji rezultat izdvojila je učešće 2013. godine na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u Donjecku u Ukrajini, gdje je u trkama na 100 i 200 metara bila među prvih 40 takmičara, što je za nju bilo veliko iskustvo.

Ova atletičarka vedrog duha objasnila je i da iako ima mnogo prijatelja iz škole, najviše se druži sa prijateljima iz kluba, koje gleda kao drugu porodicu.

Atletika je čini srećnom, što je i očigledno po njenom osmijehu za vrijeme treninga. Priča da joj dobro ide, a želi da pokaže ljudima da je sport "stvarno dobra stvar i da treba da se bave sportom, ne samo atletikom, nego bilo kojim sportom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije