Održana komemorativna sjednica: Bihać se oprostio od Donne Ares

Radiosarajevo.ba
Održana komemorativna sjednica: Bihać se oprostio od Donne Ares
U sali Kulturnog centra Bihać danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti Azre Kolaković - Donne Ares.
Biranim riječima od Azre su se oprostili njena nastavnica Vesna Kečalović, Alen Zulić, direktor KC Bihać i Azrin dugogodišnji prijatelj, Ado Iftić, frontmen grupe Camino Verde u kojoj je Azra nastupala, Elmir Rekić, idejni tvorac Festivala zabavne muzike Bihać na kojem je Azra pobijedila i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

U svojim obraćanjima istakli su da je Azra svojim radom i odnosom prema muzici, porodici, prijateljima i gradu, pokazala najbolje ljudske vrline, optimizam i dobrotu, koja su joj bila svojstvene.

"Opraštam se od Azre, u ime starijih kolega, mlađih, koji su duboko dirnuti njenom smrću. U ime djece naših kolegica i kolega koji su je obožavali, uvijek je imala vremena i poneki CD kao poklon. U ime svih koji su se imali priliku na neki način upoznati s njom. Opraštam se u ime njih, - bila je i ostala moje najveće sve", kazala je Kečalović.

Prisutnima se obratio i Ado Iftić, osnivač grupe “Camino Verde”.

"Nisam se došao od nje oprostiti, s prijateljima se ne oprašta. Pjevat ću njene pjesme i čuvati je kraj srca", kazao je Iftić.

"Bila je veliki umjetnik. Bez obzira kojim god da se muzičkim žanrom bavila u svojoj karijeri, ona bi bila jednako uspješna. Živjela je brzo i otišla mlada", rekao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać.

Elmir Rekić, direktor agencije Stage Art, istaknuo je da je u Bihaću prije mnogo godina osnovano muzičko udruženje koje je dobilo ime “Azra”.

"Udruženje smo nazvali po njoj, jer je ona tada bila najperspektivniji muzičar ovdje. Od Azre se nje moguće oprostiti. Nama ostaje da se sjećamo kako je djevojka iz malog grada uspjela osvojiti regiju. Naša vila sada neka ide, ali mi smo i dalje uz nju" - prisjetio se Rekić.

Od Donne Ares se oprostio i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

"U ime Grada Bihaća i Gradskog vijeća dijelim tugu zbog velikog gubitka. Ali ja sam na Azru ponosan. Pogledajte njeno lice, ono isijava onim što je Bihać. Ljepotom, odlučnošću, ali i drskošću i hrabrošću. Za nas, za ovaj grad, svakako jeste gubitak odlazak naše Donne Ares, koja je na neki način bila ikona ovog grad", rekao je Fazlić.

U prepunoj sali Kulturnog centra Bihać komemoracija Azri Kolaković je završena čitanjem njenih riječi, napisanih na posljednjoj stranici njene knjige “Soba za nikoga”:

Svi ćemo jednom umrijeti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživjeti? Dok jedni razmišljaju o drugima i tuđe živote žive, drugima život prolazi u strahu šta će neko reći i dok bolesni čekaju konačna izlječenja, ja nisam gubila vrijeme i živjela sam punim plućima u svim uvjetima. Ovdje i sada".

Posljednji ispraćaj od Donne Ares danas je u 16:00 sati na gradskom mezarju Humci

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije