Odigrana predstava i održana radionica za djecu s poteškoćama

Fena
Odigrana predstava i održana radionica za djecu s poteškoćama

U okviru projekta "Vuneno pozorištance" danas je u Centru za zdravo starenje Općine Centar održana interaktivna predstava za djecu s poteškoćama u razvoju.

Članice Udruženja "Bajka" Tatjana Šojić, Željka Lemez i Nela Mandić su tokom 90 minuta trajanja predstave i radionice za djecu napravile posebnu temu i pripovijedale bajku s bosanskim motivima maloj, ali znatiželjnoj publici.

Predstavi je također prisustvovao i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

Lemez je navela da su za djecu s poteškoćama u razvoju pripremili predstavu pod nazivom "Trinaestić", bosansku narodnu bajku.

"Sve bajke su drevne priče arhetipskih slika i one su ogledao duše i svaka osoba tu bajku doživljava na svoj način. S našim lutkama ponudimo jednostavnu vizualizaciju koju ova djeca mogu razumijeti. Na kraju pripovijedanja imamo radionicu također prilagođenu našoj današnjoj publici kojoj ćemo ponuditi da priču obogati vunenim lutkicama o temi jesenjih boja i leptirića", istaknula je Lemez

Pokrovitelj projekta "Vuneno pozorištance" je Općina Centar dok je za realizaciju, osim navedenog Udruženja "Bajka" također bila zadužena i Javna ustanova "Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo", čiji je direktor Armin Omerović također prisustvovao predstavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije