Osma osnovna škola će dobiti lift za osobe koje imaju poteškoće u kretanju

Radiosarajevo.ba
Osma osnovna škola će dobiti lift za osobe koje imaju poteškoće u kretanju
Foto: Osma osnovna škola Amer Ćenanović / Osma osnovna škola Amer Ćenanović

Za lakše kretanje osoba koje imaju poteškoće u kretanju u Osmoj osnovnoj školi Amer Ćenanović, Općina Ilidža je izdvojila 46.000 maraka, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Ovim novcem će se finansirati projektovanje, nabavka i montaža čelične konstrukcije lifta.

Tim povodom, načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor Osme osnovne škole Amer Ćenanović Vahid Čustović potpisali su sporazum o realizaciji ovog projekta.

"Vrlo je važan ovaj projekat, prvenstveno zbog djece koja imaju poteškoće u kretanju, a svima smo dužni obezbijediti pravo na kvalitetno pohađanje škole. Upravo iz tog razloga, u školi u Butmiru je napravljen lift, a nadam se da ćemo u svim školama Općine Ilidža postepeno rješavati ovo pitanje", izjavio je načelnik Memić.

Vahid Čustović i Senaid memić - undefined

Foto: Općina Ilidža: Vahid Čustović i Senaid Memić

"Zahvalni smo Općini Ilidža, a posebno načelniku Senaidu Memiću, koji uvijek ima razumijevanja za škole, te uvijek nađe način da nam pomogne. Moram posebno izraziti zadovoljstvo današnjim ugovorom, jer smo potpisnici vrlo važnog projekta, kojim ćemo omogućiti prohodnost na različite spratove našim učenicima sa poteškoćama u razvoju i kretanju", rekao je direktor Osme osnovne škole Amer Ćenanović Vahid Čustović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije