Obavljena dženaza hadži Zulki Brzini, majci generala Halila Brzine

F. V.
Obavljena dženaza hadži Zulki Brzini, majci generala Halila Brzine
Foto: Radiosarajevo.ba / Dženaza-namaz hadži Zulki Brzini

U prisustvu velikog broja vjernika iz cijele Bosne i Hercegovine danas je ispred Careve džamije u Stocu obavljena dženaza Zulki (Mujo) Brzini (rođ. Vele), majci pročelnika nakšibendijske tekije Mejtaš i ratnog komandanta Sedme muslimanske brigade ARBiH, generala Halila Brzine, koja je umrla u petak, 13. marta, u 86. godini.

Osim šejha Halila, iza hadži Zulke su ostali i sinovi Zijad, Mirsad i Mustafa Brzina, također poštovani u našem društvu, kao i brojna unučad, praunučad, zetovi, rodbina i prijatelji. Ukop je obavljen na mezarju Poplošići u Stocu.

Dženazu namaz je predvodio reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović, koji je kazao da činjenica velikog broja prisutnih govori o djelu koje je hadži Zulka ostavila iza sebe.

"To što smo mi ovdje u ovolikom broju je njezino djelo, koje je ona ostavila, a ostavila je i čestite sinove koji su u najteže vrijeme za našu zajednicu svojom odlučnošću i hrabrošću stali na branik naše domovine", rekao je reis Kavazović, podsječajući da naš život traje između ezana i ikameta, kad se rodimo, i dženaze.

Dženazi nani Zulki prisustvovao je i veliki broj visokih javnih i društvenih ličnosti, politčkih, vojnih i policijskih zvaničnika, uleme, intelektualaca, profesora, uglednika, poštovaoca šejha Brzine, te rodbine i prijatelja ove porodice.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije