NGO Marathon: Na Trebeviću održana utrka 'Najbržih 5K u regiji'

Radiosarajevo.ba
NGO Marathon: Na Trebeviću održana utrka 'Najbržih 5K u regiji'
Foto: Jadran Čilić / Najbržih 5K u regiji

NGO Marathon u saradnji sa kompanijom Xyllion organizovao trku nazvanu “Najbržih 5K u regiji” koja je u nedjelju održana na olimpijskoj planini Trebević. Na startu koji je bio na poznatoj lokaciji Vidikovac, okupilo se preko 300 trkača. 

Ova jedinstvena trka posebna je po tome što se većinom njene trase trči nizbrdo. Kako je saopćeno, trka ima za cilj promovisati zdrave navike i kvalitetan životni standard.

Iako je osnovni cilj promocija zdravog života i aktivnog bavljenja sportom, Udruženje “Marathon” u partnerstvu sa Filantropskim forumom BiH, organizovalo je i humanitarnu akciju za sakupljanje sredstava sistemom "prodaje kilometara", za ciljeve koji su od velikog značaja za naše društvo.

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

Trkači su imali priliku trčati za tri humana cilja: 

  • Pokrivanje troškova zajedničkih aktivnosti za djecu slabijeg socijalnog statusa Fondacije za podršku i razvoj mentorstva "Stariji brat, starija sestra"
  • Doprinos fondu "Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo“ u sklopu Pomozi.ba
  • Doprinos fondu „Sportisti za život“ u sklopu Pomozi.ba.

Na početku trke, takmičarima se obratio 

Prvoplasirana u ženskoj konkurenciji je Amela Trožić, a za njom su Emina Begić i Anastasija Višt. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Uroš Gutić, a slijede Belmin Mrkanović i Berin Mušanović.

Ceremonija dodjele nagrada za pobjednike održana je na terasi tehnološkog centra Greenpark uz koju je upriličen i Greenpark Piknik Party. Nagrade pobjednicima uručio je direktor kompanije Xyllion Berin Alagić

Najbržih 5K u regiji  - undefined

Foto: Jadran Čilić: Najbržih 5K u regiji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije