NEWS Imamo nove vijesti! Novi izgled za novu eru portala Radiosarajevo.ba: Čitamo se!

42
Radiosarajevo.ba
NEWS Imamo nove vijesti! Novi izgled za novu eru portala Radiosarajevo.ba: Čitamo se!
Foto: Radiosarajevo.ba / Imamo NOVE vijesti!

Kontinuirani rast portala Radiosarajevo.ba u proteklih 15 godina, danas jednog od najposjećenijih i najutjecajnijih bosanskohercegovačkih medija, nameće potrebu daljnjeg razvoja.

Dijelom zbog toga jer smo poslušali i čitali vaše prijedloge i primjedbe, ali i potrebe da se ide ukorak s vremenom, trendovima i jednostavno dinamikom razvoja, a u povodu značajnog jubileja – 15. godišnjice rada – predstavljamo vam novo, umivenije lice našeg news portala!

Rezultat je to dugog i ozbiljnog rada širokog tima dizajnera, developera, urednika, novinara, marketinških i drugih eksperata, uz uredništvo i menadžment koji su odlučni i u narednim godinama razvijati moderan medij s multimedijalnim sadržajima. Nadasve profesionalan, portal kojem se vjeruje i koji vjeruje u državu Bosnu i Hercegovinu i njezine građanke i građane.

BHMeteo objavio novu prognozu: Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu

BHMeteo objavio novu prognozu: Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu

Temelje za to daju nam i rezultati ostvareni u proteklom periodu. Primjerice, tokom prošle godine portal Radiosarajevo.ba bio je u kontinuitetu drugi najčitaniji news portal u Bosni i Hercegovini. Ujedno, Radiosarajevo.ba je najposjećeniji portal jedne radiostanice u BiH!

Radiosarajevo.ba drugi najčitaniji news portal u Bosni i Hercegovini!

Radiosarajevo.ba drugi najčitaniji news portal u Bosni i Hercegovini!

Prema Google Analyticsu, mjesečni prosjek posjeta u prošloj godini iznosio je 16,1 milion otvorenih stranica (page views) i 8,8 miliona posjeta (visits). Mjesečni prosjek u prvih šest mjeseci 2022. također iznosi 19,5 miliona otvorenih stranica i 11,1 milion posjeta.

Kako je potvrdilo i istraživanje provedeno projektom DotMetrics Audience Agencije Ipsos, portal Radiosarajevo.ba je samo na nivou Bosne i Hercegovine u 2021. godini imao mjesečni prosjek od 12,5 miliona otvorenih stranica, odnosno 6,5 miliona posjeta i 377 hiljada jedinstvenih korisnika (unique users).

U prvih šest  mjeseci 2022. godine bilježimo rast posjeta, pa mjesečni prosjek iznosi 14,2 miliona otvorenih stranica, odnosno 7,5 miliona posjeta i 410 hiljada jedinstvenih korisnika.

Evidentan je i kontinuiran rast na društvenim mrežama, a samo na Facebooku Radiosarajevo.ba prati 440.000 fanova. Na Twitteru vijesti našeg news portala čita oko 101 hiljada ljudi, na Instagramu nas slijedi skoro 28 hiljada naših vjernih čitateljki i čitatelja, a vrlo je aktivna i Viber zajednica!

Foto: Radiosarajevo.ba / Zajedno 15 godina

Ono na što smo posebno ponosni, u proteklih pet godina Radiosarajevo.ba je izrastao u jedan od najcitiranijih medija iz Bosne i Hercegovine, što potvrđuju brojni intervjui, reportaže i atraktivne teme...

Otvorili smo prostor za različite autore i mišljenja o politici, ekonomiji, sigurnosti, kulturi, sportu…, što su prepoznale neke od najutjecajnijih ličnosti evropske politike koje su pisale za nas. Posebno cijenjeni među našim kolegama jesu naši autori poput Dragana Bursaća, Faruka Šehića, Hajrudina Somuna, Edina Subašića, dr. Ive Komšića, prof. dr. Senadina Lavića, fra Ive Markovića i drugih.

Portal Radiosarajevo.ba i u narednom periodu ima ambiciozne planove. Pored osvježenja naših Android i IOS aplikacija, planiramo i dodatno kadrovsko i sadržajno ojačavanje, što je naša dužnost prema onima koji nam vjeruju, a to ste vi, drage čitateljke i čitatelji!

Vjerujemo da je novi izgled portala Radiosarajevo.ba onakav kakav zaslužuje naše odgovorno, ozbiljno i profesionalno novinarstvo.

Čitamo se!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (42)

/ Povezano

/ Najnovije