Neobična radost: Vjenčali se u Kazneno-popravnom zavodu Doboj

Radiosarajevo.ba
Neobična radost: Vjenčali se u Kazneno-popravnom zavodu Doboj
Iako su zatvori sinonim za, u najmanju ruku, neprijatne stvari i događaje koji nas okružuju, ponekada i oni mogu donijeti mnogo radosti u životima ljudi.

Barem je tako u slučaju Sanje Vujičić i Borisa Marilovića koji su, zbog potrebe, tradicionalni salon za vjenčanja zamijenili sobom za posjete Kazneno-popravnog zavoda u Doboju, piše ATV.

Naime, zbog razbojništva mladoženja u ovom zatvoru odležava trogodišnju kaznu, ali to mladenku nije spriječilo da cijelu svečanost, zajedno s matičarima, kumovima i svadbenom tortom dovede u zatvor kako bi izrekla sudbonosno "da".

“Isplati se čekati. Ja sam zadovoljna današnjim danom, svidjelo mi se sve ovde zahvalna sam, iznenadila sam se da će ovako biti, sretna sam. Meni je bitno da se mi volimo. Najbitnija je porodica”, kaže Sanja Vujčić.

Za mišljenje sredine, ne mare. O svadbi uz prisustvo zatvorskih čuvara, baš i nisu maštali, ali im nisu poremetili najvažniji dan.

“Zajedno smo već 5 godina, imamo dvije djevojčice, da, tu sam i zatvoru, ovo je sve dobro sve dobro funkcioniše”, rekao je Boris Marilović.

Nesvakidašnji zahtjev Uprava zatvora dobila je prije mjesec dana. Umjesto mladoženje službeno su zatražili potrebnu dokumentaciju, a ni na daru nisu štedjeli.

Od domaćina je posjeta bez nadzora i vrijeme koliko žele da provedu zajedno. Jedan porodični ručak, druženje u porodičnoj atmosferi”, kaže Branko Miletić, upravnik KPZ Doboj.

I matičar i odbornik priznaju da im je današnja vjenčanje najneobičnije u karijeri. Treme i znatiželje bilo je više nego kod mladenaca.

“Svakako neko interesovanje je budilo u meni, ništa posebno izuzev osim da vidim kako će sve proteći”, rekao je Zoran Ristić, odbornik na vjenčanju.

Posljednje vjenčanje u dobojskom KPZ – u imali su kažu prije šest sedam godina. Slučajno ili ne, mladenci su, kao i današnji, bili sa područja Dervente, a koliko znaju, ta ljubav i danas traje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije