Neka vječno živi Bosna tisućljetna: 833 godine od Povelje Kulina bana

/ Komentari (24)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

ALO

Povelja počinje sa, "U ime Oca i Sina i Svetoga Duha"...šta kažu Bosnje na to?

21VEK

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... the-genetic-map-of-europe/ Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

Istočni greh

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Sajo

***

21VEK

Najčešće prezime među Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), a i hrvatsko prezime Novak, dok Srb ili Srbić nema niko, u Srbiji ga jedva ima. -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute. -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek), piše da je hrvatski jezik, (dalmatinska ikavica) materinjski jezik svih Slavena. -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske. -Konstanrin Porfirogenet piše da reč Hrvati znači "zemljovlasnici - oni koji imaju mnoge zemlje". -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Slaven Horvat

Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi. Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Mali Vuk

Slučajno sam naletio na ovaj jako interesntni komentar... CRO-MAGNON (Kromanjonac) - špiljski čovek! CRO-ATIA - nacija špiljskih ljudi. Reč cro dolazi iz starofrancuskog - okcitanskog jezika i znači šuplje-špilja, a dokazuje da su Hrvati najstariji narod u Evropi, kojeg su ostali narodi tu zatekli u šplijama, dok su dolazili u Seobama naroda. HOR - skupina ljudi! HORDA - skupina ratnika! HRVANJE - borba! HORVATI, HRVATI - Ime dokazuje da su se krvavo borili protiv svih tih došljaka, a koji bi im sada i istoriju i ime izbrisali, ili bi ih stavili u starateljstvo. Zato jer su previše opasni za ujedinjenje svih Slovena, zato jer su svi Sloveni zapravo Hrvati i samo sa tom istinom mogu da se ujedine. A to je previše opasno za ostatak Evrope.

Net

Nportal ŠTA STVARNO ZNAČI "ALAL VERA"? Izraz potiče iz doba Turaka.

Habuhabuhabu

Državotvorac i Bosanac, a ne legitimni Hrvat i Herceg-Bosanac na jedanaestini njenog teritorija.

Slavonski Kulen

***

Gagii

Lijepe riječi su ukras

Vera

***

Vera

U ime oca sina i svetoga duha AMIN, Kulin ban je bio Srbin a Bosna SRPSKA DRZAVA, bez poturica... ka Gagii Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes... Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista... Svi smo se mi pokatoličili, u 7-8 veku, iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo koje je vodio Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom,. Onda ih Bog kaznio sa 500 g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone. A ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!? Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne ni kap?

Lega

Kulin ban je Hrvat i katolik iz Slavonije, zato je ta povelja ukradena iz Bosne i odnesena u Rusiju, isto kao šta ta Rusija krije Tanajske ploče na kojima je prvi put zapisano ime Horvati iz 3veka, ta Rusija krije i karte na kojima je i Velikaya Horvatija iz 3-5veka, ta Rusija krije i Miroslavljevo jevanđelje koje svojataju Srbi, a zna se da su ga lustrirali hrvatski fratri iz Zapadne Bosne....Rusija ko "Treći Rim" iliti naslednik Vizantije je to najveće zlo koje sa pravoslavljem i sa svojim lutkicama Srbima pokreće ratove i svi zlo ovoga sveta.

Vlado

Sto skoriji raspad zelim...

mirzatvica@hotmail.com

Heh gle čuda Bosanci jo prije gotovo 900 godina pisali na svom jeziku, lijepom bosanskom. Izdavali vize, imali državu :)

Amebe i Rvati

Okolostomacni Zrakomlati

mirzatvica@hotmail.com

Niko nema što Bosna ima, jedinstven jezik, pismo, državu, granice, gen

Jole

"Bosno i Hercegovino nasa domovino"

Jole

Sto skoriji raspad zelim... ka Vlado iz zageba garant!

Kulinovi nasljednici, Bosnjaci kazu

Povelja počinje sa, "U ime Oca i Sina i Svetoga Duha"...šta kažu Bosnje na to? ka ALO Sasvim primjeren pocetak za vrijeme i okolnosti u kojim je pisana. Danas naravno znamo da ima obnovljena, neiskvarena Objava. Ko bi danas kupio iPhone2G

Леми

Povelja počinje sa, "U ime Oca i Sina i Svetoga Duha"...šta kažu Bosnje na to? ka ALO "У име оца и сина и светог духа" су ријечи којима почиње Повеља. То су ријечи које си Они који се на њега позивају и присвајају прије 600 година одбацили и издали прихватајући окупаторску вјеру, имена и обичаје. За неупућене, повеља је писана на ћирилици и српском језику, Језику и писму за које се данас не би ни знало да је било до оних који су издали своје вође, вјеру, државу и нацију. Ко једном изда, издаће опет!

Pazi nenade da te ne iznenade

Kulin ban je Hrvat i katolik iz Slavonije, zato je ta povelja ukradena iz Bosne i odnesena u Rusiju, isto kao šta ta Rusija krije Tanajske ploče na kojima je prvi put zapisano ime Horvati iz 3veka, ta Rusija krije i karte na kojima je i Velikaya Horvatija iz 3-5veka, ta Rusija krije i Miroslavljevo jevanđelje koje svojataju Srbi, a zna se da su ga lustrirali hrvatski fratri iz Zapadne Bosne....Rusija ko "Treći Rim" iliti naslednik Vizantije je to najveće zlo koje sa pravoslavljem i sa svojim lutkicama Srbima pokreće ratove i svi zlo ovoga sveta. ka Lega Pa što ne obnovi rvatsko kraljevstvo koje se raspade u 9. stoljeću nove ere kad bio rvat

ahahahahahahahahahahahaaaaaa

ahahahahahahahahahahahaaaaaa

/ Najnovije