Nepravda / Arijana Memić: Pet godina čekamo, ne znamo koliko je još sabura ostalo

20. 01. 2021. u 07:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2260

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića zahvalila je svima koji su  potpisalpeticija kojom se traži ostavka kompletnog Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH. 

"Dragi ljudi, hvala vam od srca. Hvala svima vama koji ste potpisali peticiju i na taj način dali svoj doprinos ovoj našoj borbi. Hvala vam što ste uz nas sve ovo vrijeme. Iscrpno je sve ovo ali mi nemamo drugog načina. Mi moramo govoriti o ubistvu našeg Dženana, neke informacije i više puta ponavljati u javnosti. Moramo. Dostavili smo dokaze kome smo trebali", navela je ona.

Kako je kazala, proteste ne mogu organizovati zbog epidemiološke situacije.

"Jedino što možemo je da dijelimo s vama informacije ovim putem.
Čekamo. Još uvijek čekamo. Uzdamo se u Tužilaštvo BiH. Čekamo presudu Vrhovnog suda. Ne znamo koliko je još sabura ostalo. 5 godina čekamo na istinu, na pravdu. 5 godina čekamo da se ubice našeg Dženana procesuiraju. Bliži se i godišnjica, taj dan kada vas sve vrati na početak, na tu noć. Zaista vam dugujemo ogromnu zahvalnost. Vama koji ste tu, uz nas. Koji stojite rame uz rame s nama u našoj borbi. Vaša podrška nam neizmjerno znači i daje nam snagu da se borimo, nastavljamo i onda kada je najteže", navela je ona. 

Potpis za peticiju prikupljaju se do četvrtka, 21.01.2021. na OVOM LINKU


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA