Nazvali smo bh. političara koji kupuje glasove na izborima: Evo šta nam je rekao

E. H.
Nazvali smo bh. političara koji kupuje glasove na izborima: Evo šta nam je rekao
Foto: Screenshot / Edim Fejzić

Nakon što je danas portal Žurnal.info objavio snimak na kojem se vidi kako političar iz Goražda Edim Fejzić navodno kupuje glasove za 100 KM, kontaktirali smo Fejzića.

Podsjećamo Fejzić je osvojio 319 glasova na izborima i ušao u Skupštinu Bosansko-podrinjskog kantona (BPK). Bio je na drugom mjestu liste Goraždanska priča.

Pogledajte kako bh. političar kupuje glasove na izborima

Na početku našeg razgovora pitali smo Fejzića da komentariše navedeni tekst koji je objavljen na portalu Žurnal.info.

Međutim on je kazao da nije upoznat s istim.

Nakon što smo mu pročitali dio teksta, a tačnije „Izborni dan 2018. godine se približavao i Edim Fejzić više nije imao vremena za mjere opreza. Svoje buduće glasače počeo je primati u prostorijama stranke kako bi ih novcem uvjerio da je on najbolji izbor za Goražde“.

„Ma to je glupost“, poručio je Fejzić.

Na naše insistiranje da je uz tekst priložen i video:

„Nema od toga ništa, sve su to gluposti. Demantujem sve to što je objavljeno. Ništa to nije istina“, kratko je poručio Fejzić.

Podsjećamo, vrijeme radnje na snimku je izborni dan 2018. godine. Mjesto radnje - prostorije Stranke dijaspore BiH tj. Goraždanske priče u Goraždu.

Snimak i novac (100 KM, kako se vidi) Fejzić je dao Žurnalovom zaštićenom svjedoku, a njihova obaveza je uslikati listić i dokazati da su glasali za njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije