Naučno savjetovanje u Sarajevu: Ekonomska analiza prava sve veći trend

Radiosarajevo.ba
Naučno savjetovanje u Sarajevu: Ekonomska analiza prava sve veći trend
Prvi put u Bosni i Hercegovini je održano međunarodno savjetovanje o ekonomskoj analizi prava koje postaje sve veći trend u ove dvije oblasti.

Prilikom otvaranja Međunarodnog naučnog savjetovanja koje je održano danas u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu istaknuto je kako ekonomija postaje važno uporište za izučavanje prava.

Na Pravnom fakultetu u Sarajevu tim su se povodom danas sastali stručnjaci iz obje naučne discipline.

"Raduje me da Univerzitet u Sarajevu, te univerziteti iz Tuzle, Beograda i Ljubljane ovdje razmjenjuju iskustva iz ove oblasti sa kojima će se svako morati suočavati u budućnosti. Sa tim problemima će se i pravnici i ekonomisti morati uhvatiti u koštac", rekao je rektor sarajevskog Univerziteta Rifat Škrijelj kojem je ukazana čast da otvori ovo Međunarodno naučno savjetovanje.

Tokom svog obraćanja Škrijelj je obećao pomoć i doprinos u nastavku saradnje u ovoj oblasti navodeći kako se nada da će ovo savjetovanje prerasti u veće konferencije i slično, pri čemu će pomoći Univerzitet u Sarajevu.

Savjetovanje je moderirala novoizabrana dekanesa Pravnog fakulteta u Sarajevu Hajrija Sijerčić-Čolić.

U uvodnom dijelu savjetovanja istaknuto je kako ekonomija i pravo postaju integralni dio na brojnim fakultetima, ali kako slijedi dug put izučavanja i razvoja u tim oblastima.

Svoja izlaganja na Međunarodnom naučnom savjetovanju danas su imali profesori sa univerziteta u Tuzli, Ljubljani, Beogradu i Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije