Nastavnik iz BiH odbio nositi masku: "To je obilježje pokornosti i brnja"

J. Ć.
Nastavnik iz BiH odbio nositi masku: "To je obilježje pokornosti i brnja"
Foto: Facebook / OŠ Sveti Sava iz Modriče

Slaviša Spasojević nastavnik matematike i fizike u OŠ Sveti Sava iz Modriče, kako saznaje portal Radiosarajevo.ba udaljen je jučer sa nastave zbog nepoštivanja mjere nošenje maske u zatvorenom prostoru.

Ovo je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Zlatko Lazić, vd direktora škole.

"Nastavnik Slaviša Spasojević tri dana je odbijao da nosi masku u učionici. Prvi dan smo odmah obavili duži razgovor pokušavajući da urazumimo kolegu da se pridržava preporuka ali bezuspješno. Potom sam uputio dvije usmene opomene, napisao i pismenu opomenu nakon čega je nastavnik udaljen sa nastave" pojasnio nam je direktor Lazić.

Lazić je istaknuo i to da je slučaj prijavljen sanitarnom inspektoru, kako bi što prije razriješili ovaj slučaj.

"Spasojević je odmah prijavljen sanitarnom inspektoru, a mi se i dalje pridržavamo mjera i uputa koje su izdate", dodao je Lazić.

Inače, Slaviša Spasojević je na svom Facebook profilu prethodnih dana objavljivao informacije o tome kako je maska “obilježje pokornosti i brnja”, te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

Pisao je i da razmišlja o tome da masku napravi od vreće krompira ili ribarske mreže da se našali sa onima koji je nose. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije