Nani Nadarević stigle stotine priča: Jezive ispovijesti o seksualnom uznemiravanju

Radiosarajevo.ba
Nani Nadarević stigle stotine priča: Jezive ispovijesti o seksualnom uznemiravanju
Foto: Instagram / Nana Nadarević

Nana Nadarević, kćerka glumačkog velikana Mustafe Nadarevića, je PR iz Zagreba koja je pozvala žene da s njom na Instagramu podijele svoja iskustva o seksualnom uznemiravanju.

Ni slutila nije da će dobiti više od 600 priča za samo tri dana, a dobar dio njih objavila je na svom Instagram profilu.

Nana je ovaj poziv na društvenim mrežama objavila, kako kaže, inspirisana filmom „Bombshell“, u kojem stariji muškarac seksualno uznemirava mlađe kolegice, piše Index.hr.

Ispovijesti - undefined

Foto: Instagram / Index.hr: Ispovijesti

“Željela sam progovoriti o toj sivoj zoni koju mnogi ne smatraju seksualnim zlostavljanje. To krene još u školi kad dva dečka drže curu, a drugi 'šlata' po stražnjici i grudima i to se kao smatra normalnim, a na nešto suptilnije načine se nastavlja na fakultetu pa onda i na poslu. To je ona situacija u kojoj šef ili kolega komentiraju kolegici grudi, koja se zbog toga osjeća nelagodno, no nije sigurna treba li reagirati i ako treba kako. Mnoge žene nisu ni svjesne da takvo ponašanje muškaraca nije u redu. Zapravo čim se ti pitaš je li to u redu, sigurno nije”, napisla je Nana.

Napominje da joj se također javilo dosta djevojaka koje zapravo žive u konstantnom strahu kojeg nisu ni svjesne te se zbog njega sputavaju na različite načine.

Tako, dodaje, žene paze da se ne oblače previše izazovno ili da ne daju muškarcima signale koji bi mogli da budu pogrešno protumačeni.

“Važno je osvijestiti da to nije normalno. Živjeti u strahu zbog kojeg ograničavaš svoju slobodu da se izražavaš na bilo koji način, pa čak i odjećom ne može biti normalno”, poručila je.

Nana je kazala da joj se javljaju žene raznih profila, od onih koje žive u manjim sredinama, do zaposlenica advokatskih kancelarija u velikim gradovima.

“Poruke šalju sa svojih profila, ne skrivajući vlastiti identitet i s dozvolom da ih se dalje objavi. Ovo sve što mi stiže je vrlo tužno, no daje nadu jer vidim da žene koje mi se javljaju to ne pišu samo meni, već žele da to objavim i da budu potpora drugim ženama. Ja samo klikam i objavljujem, niti ne komentiram, ne želim ništa tome oduzimati niti dodavati jer ovo što se dogodilo je impresivno samo po sebi”, naglasila je Nana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije