Oglasila se kćerka Mustafe Nadarevića povodom zdravstvenog stanja oca

Radiosarajevo.ba
Oglasila se kćerka Mustafe Nadarevića povodom zdravstvenog stanja oca
Screenshot / Kćerka Mustafe Nadarevića...

Mustafa Nadarević (77) trenutno bije najtežu životnu bitku nakon što mu je dijagnostifikovana zloćudna bolest pluća. Nedavno je rekao kako je dobro, a sada je o teškoj situaciji progovorila je i njegova kćerka Nana.

"Tata je dobro, radi... Ni sada sa svojom pričom o bolesti ne bi izlazio u javnost da nije u pitanju nacionalna kampanja o važnosti odlaska na preglede. Naravno da sam ga podržala u toj njegovoj odluci, kao što i ostale članove obitelji podržavam u njihovim", izjavila je između ostalog Nana Nadarević za Slobodnu Dalmaciju.

"Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest", kazao je prije neki dan glumac Mustafa Nadarević za Media servis otkrivši da boluje od raka pluća.

U sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja karcinoma pluća s kojim Hrvatska uskoro kreće u provedbu, Mustafa je otvoreno govorio o važnosti učestalih pregleda.

Mustafa Nadarević teško bolestan

"Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu", rekao je između ostalog 76-godišnji glumac rodom iz Banja Luke te dodao: "Mogu svima poručiti da se ne plaše doktora."

Unatoč bolesti, Nadarević ne staje sa svojim glumačkim angažmanom. Nedavno je s Antunom Vrdoljakom snimio film General o Anti Gotovini, a s kolegama iz serije Lud, zbunjen, normalan, Senadom Bašićem i Moamerom Kasumovićem, nakon prestanka snimanja napravio je predstavu Sjajni momci, koja je u kratkom vremenu postala pravi hit, zbog kojeg je poznati trojac već obišao pola svijeta, prenosi Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije