Studenti iz BiH ovako najlakše mogu do stipendija i prakse u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Studenti iz BiH ovako najlakše mogu do stipendija i prakse u Njemačkoj
Već jedanaesti put na području Bosne i Hercegovine se provodi program stipendija njemačke privrede. Ovaj program u našoj državi provodi Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) uz pomoć lokalnog partnera.

Sam program stipendiranja nudi bh. studentima viših semestara, apsolventima i onima koji su završili studije i stekli prvo radno iskustvo da svoju praksu apsolviraju u prestižnim njemačkim kompanijama. Stipendija može trajati tri do šest mjeseci, a u stipendiranju učestvuju prestižne njemačke firme.

Oblasti u kojima možete raditi su različite, a u ponudi su: arhitektura, poljoprivreda, projekt menadžment, mediji, informatika, elektrotehnika, finansije, automobilska industrija ili energetika.

Kako bi pomogli svojoj privredi, ali i budućnosti privrede naše zemlje ovaj program finansira Vlada Njemačke, koja to čini uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za Istočnu Europu. Kroz program možete dobiti smještaj, putne troškove, mjesečni džeparac i zdravstveno osiguranje za sve vrijeme dok boravite u Njemačkoj.

Program je već otvoren za apliciranje, te na njega možete aplicirati sve do 11. novembra, a sve putem linka Stipendien Program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije