Ovaj nogometaš Barcelone odao je počast Aliji Izetbegoviću

Radiosarajevo.ba
Ovaj nogometaš Barcelone odao je počast Aliji Izetbegoviću
Brojne delegacije i pojedinci povodom 13. godišnjice smrti Alije Izetbegovića danas su, u Sarajevu, odali počast prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

No, to nije jedino mjesto gdje se danas odaje počast Aliji Izetbegoviću, te su društvene mreže poprište brojnih objava koje se tiču godišnjice smrti bivšeg predsjednika države koja je bila tema cijelog svijeta tokom 90-ih godina, nažalost zbog rata.

Među onima koji su danas odali počast rahmetli Aliji Izetbegoviću našao se i nogometaš slavne Barcelone, Arda Turan, jedna od javnih ličnosti koje se redovno sjećaju bivšeg predsjednika Predsjedništva RBiH.

Na zvaničnom Instagram profilu ovog nogometaša postavljena je fotografija Alije Izetbegovića, pored koje stoji natpis da ne treba biti osvetoljubiv, ali da nikada ne treba zaboraviti ono što se dešavalo, aludirajući na ono što se dešavalo u Bosni i Hercegovini pred kraj prošlog stoljeća.

"Mi umiremo, ali oni ne pobjeđuju. Bog te blagoslovio, uz dužno poštovanje", zaključio je slavni turski nogometaš svoje sjećanje na Aliju Izetbegovića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije