Na pomolu nova epidemija? Potvrđena tri slučaja morbila u Sarajevu

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Hvala ...

***

zahvaliti se

svim pomodarskim porodicama, koje iz hira i gluposti nisu vakcinisali svoju "posebnu" djecu. Nadam se da ce sva djeca biti dobro i zdravo, ali eto im ga pametovanje i pomodarstvo. Nisu za svakoga djeca, djeca su odgovornost, nije to modni dodatak

Doktor

Cemu tolika panika i sijanje straha, nije mi jasno? Smrtnost 0.2%. Za to se ne moze proglasiti pandemija. Za 3 slucaja epidemija? Ovo je van svake pameti medicinski. I vakcinisana djeca mogu da dobiju morbile. Opasno se silji agresivno preko medija za potrebe farmacije. Morbile svi prelezimo. Moje dijete je imalo morbile prije 2mjeseca, uredno vakcinisano. Temperatura 2 dana 38.5, kasalj 3 dana, izolacija 7 dana. Nista sporno. Da je bilo nevakcinisano, sa istim tim simptomima bi podanici iz medicine trazili da se hospitalizira.

Dama

***

Doktor

****

Svaka tetka je sad

Expert za imunologiju. Popili znanje na Facebooku. Dole vakcine! Lafo farmaceutska mafija krade a vamo poliomijelitis i tuberkuloza su normalna stvar sada.

Hećim

Expert za imunologiju. Popili znanje na Facebooku. Dole vakcine! Lafo farmaceutska mafija krade a vamo poliomijelitis i tuberkuloza su normalna stvar sada. ka Svaka tetka je sad Nisu normalna stvar, al nije ni drama kako predstavljas. Uvijek je toga bilo, pa i danas. Znas li da i danas kugom ima zarazenih? Da bi se epidemija zakonski proglasila, treba da bude 10% populacije zarazeno! Epidemija ne moze biti 3, 5, 50, 100, 500 slucajeva na broj djece u Sarajevu. Cisto da znas, u Bosni je prosle godine bilo 2000 pobacaja.

a izvinite

komentatori, gdje ste vi specijalizovali epidemiologiju, infektologiju, imunologiju i ostale grane medicine? nemojte davati ni paracetamole neka se tijelo izbori sa temp.39, ma ni slucajno nesto za bol djetetu, neka ojaca.

/ Najnovije