Na 4. Sarajevo Marathonu podijeljene prve medalje: Ovo su pobjednici

0
Radiosarajevo.ba
Na 4. Sarajevo Marathonu podijeljene prve medalje: Ovo su pobjednici
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo Marathon

U toku je Sarajevo Marathon, najveća maratonska utrka u Bosni i Hercegovini, na kojoj nastupaju trkači iz čak 40 zemalja.

U ženskoj konkurenciji u disciplini polumaraton (21.97 metara) pobijedila je Mađarica Rabecca Chepkwemoi sa vremenom 1:14:13.

Na drugom mjestu je Slovenka Jasmina Pitamič Vojska (CISM Slovenia) sa vremenom 1:22:42, dok je treće mjesto osvojila Srbijanka Nataša Ćulafić (CISM Serbia) sa vremenom 1:28:15.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Sve rezultate možete pogledati OVDJE.

U muškoj konkurenciji u disciplini polumaraton (21.97 metara) prvo mjesto zauzeo je Kenijac Kennedy Kipkemoi Rono (Benedek-Team) sa vremenom 1:04:20, dok je na drugom mjestu bio njegov sunarodnjak Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo (Benedek-Team) sa vremenom 1:04:23.

Treće mjesto zauzeo je Turčin Murat Emektar (CISM Turkiye) sa vremenom 1:05:47.

Podsjetimo, preko 1.700 prijavljenih učesnika trči je na jednoj od četiri distance: Maraton (42.195 metara), Polumaraton (21.97 metara), Memorijana utrka Osman Junuzović (5.000 metara), te Kids Run.

Takmičenje se održalo u organizaciji Udruženja Dečki u plavom, a ovogodišnji 4. po redu Sarajevo Marathon okupio je i sportiste iz vojnih jedinica širom Balkana, jer će se u sklopu manifestacije održati i CISM Balkansko vojno prvenstvo.

Manifestacija je započela u subotu, 6. maja, panel diskusijama na temu trčanja kao rekreativne i sportske aktivnosti.

Na prvom panelu govorile su novinarke koje su ujedno i učesnice utrke: Sanda Rakočević - urednica DiD radija iz Podgorice, Sandra Zrinić Terlević - urednica u časopisu Glas Istre te Vesna Andree Zaimović, jedna od urednica portala Radiosarajevo.ba.

Sagovornice su govorile o historiji dugoprugaškog trčanja među ženama, zdravstvenim prednostima trčanja, o trčanju kao aktivnosti koja spaja regiju, te o ulozi medija u popularizaciji ove aktivnosti među najširom publikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije