Mustafić o Vučiću, vakcinama i ogorčenosti građana: Nesposobni, nekompetentni...

11
Radiosarajevo.ba
Mustafić o Vučiću, vakcinama i ogorčenosti građana: Nesposobni, nekompetentni...
Screenshot / Mustafić o Vučiću, vakcinama i ogorčenosti građana

Ugledni bosanskohercegovački reditelj i društveni aktivista Dino Mustafić komentirao je današnje političke događaje u Sarajevu i odjeke posjete srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je u ime države Srbije našoj zemlji donirao 5.000 doza vakcina.

Piše: Faruk Vele

Ovaj događaj je izazvao različite komentare. Od onih ko su pozdravili Vučićev čin, kao dobrosusjedski, ali kritizirali nesposobnost bh. vlasti da stvore uvjete za imunizaciju građana, preko ocjena da je ovim Bosna i Hercegovina ponižena (posebno zbog Vučićeve prošlosti), i to neposredno nakon Dana nezavisnosti, do toga da beskrajno čekamo milostinju... U svakom slučaju mnogi su razočarani.

"Vučićeva "covid diplomatija" pozicionira ga nesumnjivo kao političkog protagonistu na Balkanu za razliku od bosanskohercegovački političara koji su po dometima njihovih politika provincijalnog karaktera. Sve su učinili da virusu daju etnički predznak i iskoriste pandemiju za daljnje razdore na unutrašnjem planu", komentira Mustafić za Radiosarajevo.ba.

Opterećeni finansijskim aferama sa početka lockdowna, dodao je Mustafić, ne usuđuju se pronaći urgentno rješenje koje spašava ljudske živote.

"Vučićeva lekcija koja ima državnički eho komšijske solidarnosti sa sarajevskog aerodroma jeste put kojim se treba voditi dijalog između naroda i država na Balkanu. Međutim, mi sa ovim režimom koji je odgovoran za smrt svojih građana nemamo kapacitet da stvari pokrenemo naprijed. Bez promjene nesposobne, nekompetentne i koruptivne garniture na vlasti nećemo imati radost života, samo ćemo čekati da postanemo statistički broj onih koji nisu preživjeli ili su odavde pobjegli glavom bez obzira", zaključio je Mustafić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije