Muharem Cero o hidroelektranama na Drini: Zašto šuti država Bosna i Hercegovina?

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Teletovic je izgradio svoju mini hidrocentralu izgradio uz dozvolu opcine i kantona, ne sjecam se da se neko bunio i trazio dozvolu Vijeca ministara. Desetine energetskih objekata izgradjenih do sada ali eto oko ovoga se nasao praviti problem. Vijece ministara nikada nece kontrolisati ekonomiju, elektroprivrede, sumarstva, poljoprivredu i slicno jer bi to zaustavilo sve te procese u BiH. Isto kao i Peljeski most ove hidrocentrale ce se graditi i niko to nece sprijeciti. Uzaludno trosenje energije

Klon

Samo gradite Bakir će dobiti svoj tal a Cero nek kevce

071

Zato što udružena mafija vodi državu?

Minja

@Gost ta minicentrala je napravljena na rijeci kojoj je već uništen ekosistem i riječno korito jer je politički podoban dobio koncesiju na eksploataciju pijeska. Protiv sam mini hidroelektrana, ali mi se čini da se ovo namjerno predstavlja kao najveći problem za ekosistem(što nije tačno, one ako ništa drugo ne zagadjuju zrak, rijeke, zemlju), kako bi se opravdala dozvola za izgradnju bloka na termoelektrani Tuzla, najvećeg zagadjivača i rijeke i zraka i vode i trovača ljudi, pri tome potpuno nerentabilne.

/ Najnovije