Muhamed Ramović otvoreno: Mene su napadali što sam tražio pomoć od Vučića

12
J. Ćebo
Muhamed Ramović otvoreno: Mene su napadali što sam tražio pomoć od Vučića
Foto: Grad Goražde / Muhamed Ramović

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u utorak su izrazili zahvalnost Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću na doniranim vakcinama protiv koronavirusa.

Komšić je odmah rekao kako je svjestan da će to izazvati i neke zajedljive komentare, te zamolio ljude da shvate da “ako samo jedna od ovih 10.000 vakcina spasi jedan život nekome u BiH, onda sve vrijedi”.

Tim povodom razgovarali smo s bivšim gradonačelnikom Goražda, Muhamedom Ramovićem, kojeg su prošle godine optužili zbog traženja medicinske i zaštitne opreme - prijeko potrebne za sve građane Grada Goražda, od Aleksandra Vučića.

Sjetit ćete se, uputio je tada dopise na više od pedeset adresa, počevši od Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Vlade FBiH i njenih ministarstava, ambasada država u našoj zemlji, bratskih općina i gradova, te svih onih za koje je smatrao da mogu dati doprinos u odbrani života i zdravlja građana Grada Goražda, ali i Konjica.

“Goražde i Konjic našli su se na samom početku pandemije u najtežoj situaciji, a kao odgovoran čovjek uputio sam tada dopise na 55 adresa, jer su ovi gradovi zaista bili u jako teškoj situaciji. Imao sam samo želju da spasim i pomognem sugrađanima. I ako je jedan život spašen, ja sam danas najsretniji čovjek”, osvrnuo se na optužbe Ramović.

Podsjetio je da se tada, između ostalih, u dogovoru sa Bošnjacima iz RS-a, uputio dopis i Srbiji u kojoj živi veliki broj Bošnjaka.

...  / Borci ljuti na Ramovića: Sramotnu molbu za pomoć od Vučića hitno povući

“Znali smo da u tim trenucima oni raspolažu opremom koja je nama prijeko potrebna, a prije nego što sam poslao dopis, konsultovao sam se sa vijećnicima Gradskog vijeća, predsjednicima savjeta mjesnih zajednica i Gradskim štabom civilne zaštite. U dopisu smo tražili isključivo medicinsku i zaštitnu opremu. O pomoći u vidu prehrambenih proizvoda nikada nismo razgovarali, niti smo to tražili”, napomenuo je Ramović.

Jučerašnje političke događaje u Sarajevu i odjeke posjete srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je u ime države Srbije našoj zemlji donirao 5.000 doza vakcina, Ramović nam je kratko rekao:

“Velika pomoć je stigla iz Beograda, na čemu sam zahvalan. Zamolio bih sve da ne pravimo politiku od ovoga, već da se posvetimo nabavci vakcina, da se uozbiljimo i idemo ka tome da se pomogne našim građanima”, kazao je za portal Radiosarajevo.ba Muhamed Ramović, bivši gradonačelnik Goražda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije