Mračna strana historije: Da li je bilo moguće spriječiti Hitlerov dolazak na vlast?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nije.

Ali je moguce bilo sprijeciti da razvije vojnu masineriju i pocne ostvarivat svoj ludjacki san. I sve to jako jednostavno, da nisu Anglosaksonci i Zidovi financirali. Kao barijera od komunizma, a zapravo dijelom to, a dijelom investicija.... Najtragicnije je sto su se TI Zidovi, oni najbogatiji, izvukli za USA, a ostali su oni srednji i siromasniji koji su nagrabusili...

vjhhjhiojiuipup

A šta danas na zapadu funkcioniše pod kontrolom demokratskih institucija? Nadnacionalne kompanije su moćnije od vlada, privatne institucije tipa svetska zdravstvena organizacija blokiraju svet preporukama dok neke druge proizvode smrtonosne viruse. Evropske zemlje vode trećerazredni nato poslušnici i nedemokratske institucije EU koje niko nije direktno birao. Nato je u nizu svojih rušilačkih pohoda urušio autoritet saveta bezbednosti UN-a i šta sada? Politička korektnost, *****luk i džender proždriješe teme kao što su socijalna, radnička, porodična prava, prava dece na sigurno i zdravo detinjstvo... E sada sve to dolazi na ispit i neće biti lepo ali je nužno.

Heelix2

Pa vidite sada da ga je trebalo spriječiti po svaku cijenu kakvo je zlo izazvao. Večeras u Cinestar 4DX Sarajevo bila projekcija filma Wannsee konferencija - konačno rješavanje židovskog pitanja" koji je organizirala Fondacija Konrad Adenauer i film koji prati istorijske činjenice o odluci da se pobije 11 miliona Jevreja širom Evrope. Možete misliti na projekciju dođe VP Schmidt koji u BiH nameće segregatorske zakone a koji se također prije u Njemačkoj zalagao da se pomiluje jedan od pilota Luftwaffea, neki naci major pilot, i isti Schmidt je učestvovao i na panel diskusiji nakon filma, koju sam zaobišao istog momenta jer mi se lik gadi.

bbjklkjkčkkč

Pa pobogu šta vas to čudi. On je došao u glavni grad države koju je osnovao alija i. osuđeni saradnik nacista. Taj osuđeni saradnik nacista je rehabilitovao svoje drugove također saradnike nacista na primer busuladžića pa preneo mrcinu nacističkog nadbiskupa šarića iz madrida na marijin dvor... To nacistiko .ovno tu se oseća kao kod kuće ;)

Gh

Najgore sto se sad prefrigani englezi to pitaju, a upravo su oni sa ostatkom zapada bili glavni hitlerovi finansijeri, jer im je on po svemu bio blizi od komunista. Sam cercil je licno simpatisao i podrzavao hitlera. Kao sto su finansirali i fasistu franka u spaniji protiv komunista. Tadasnji zapadni strah od komunizma je zamijenjen u hladnom ratu strahom od svega sto je rusko, jer u njihovim primitivnim, gusterskim mozgovima jos uvijek stoji: komunizam=sssr=rusija. Vidimo da je tako i danas na balkanu, gdje se izmislja navodni maliciozni ruski uticaj, dok je nato stacioniran po citavom balkanu, a jedini pravi maliciozni uticaj ovde je zapravo onaj americki, koji zapocinje sve ratove u svijetu.

/ Najnovije