Mostarski učenici održali zajednički koncert: Muzika je zajednička za sve

Anadolija
Mostarski učenici održali zajednički koncert: Muzika je zajednička za sve
/ AA
Zajedničkim koncertom, učenici Muzičke škole I i II stupnja Mostar i Glazbene škole Ivana pl. Zajca večeras su u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru nastupili pred mostarskom publikom.

Oni su nastupili pod dirigentskom palicom docenta Dragana Opančića sa sarajevske Muzičke akademije.

Pod motom Koncert učesnika seminara - Klavirska radionica, učenici su izvodili djela Schumana, Chopina, Haydna, Čajkovskog, Mozarta, Bacha i brojnih drugih svjetskih muzičara. 

Koliko je bio važan večerašnji koncert najbolje svjedoče riječi Klare Vukojević, učenice četvrtog razreda Srednje škole Ivana pl. Zajca iz Mostara.  

"Znači jednu veliku priliku da vam jedan veliki profesor, docent na Sarajevskoj akademiji, Dragan Opančić, pomogne u vašim komadima i napredovanju. To je za mene prvi put da imam neko iskustvo s takvim profesorom. Većinom sam to imala sa svojom profesoricom Marijanom Pavlović. To je velika čast i prilika za napredak", rekla je Vukojević. 

Smatra kako ne treba niti smije biti ništa čudno u zajedničkom nastupu učenika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u Mostaru. 

"Zajedništvo nas svih glazbenika je prisutno. U glazbi ne postoje ni rase, ni nacije, ni religije. Glazba je zajednička za sve ljude i to je bitno da upoznajem svoje kolege iz druge škole. Ovo mi je prva prilika da sam uopće otišla u školu Pavaroti, a evo tu sam u Mostaru. I to je stvarno prilika da se upoznamo međusobno", navodi Vukojević.

Njena poruka vlastima bi se, kaže, oduljila kada bi se krenulo o svemu razgovarati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije