Mlinarević-Sopta uputila umirujući poruku roditeljima bh. studenata u Češkoj

5
Radiosarajevo.ba
Mlinarević-Sopta uputila umirujući poruku roditeljima bh. studenata u Češkoj
Foto: Facebook / Martina Mlinarević-Sopta

Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević-Sopta, književnica i novinarka, objavila je na svom Facebook profilu informaciju o novim mjerama nakon što je Vlada Češke ponovo proglasila vanredno stanje.

No, ona je uputila i umirujuću poruku radnicima i studentima, ali i roditeljima.

"Dragi državljani Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici,

S obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa i novog, jesenjskog vala u cijeloj Europi, a gdje Češka u ovom trenutku prednjači s brojem novooboljelih, kao što ste vjerovatno već i upoznati Vlada je ponovo proglasila izvanredno stanje, i od sutra zatvara osnovne škole (srednje škole i univerziteti su zatvoreni već ranije i prešli na online nastavu), sve ugostiteljske i kulturne objekte i smanjuju rad institucija na minimum, te po preporuci premijera Babiša, oni koji mogu prelaze na rad od kuće. Nove, postrožene mjere odnosit će se na narednih dvadeset dana, odnosno do izdavanja novih smjernica Vlade Češke Republike.

Budući da se situacija usložnjava, opet se javljaju slučajevi najugroženijih skupina koje trebaju pomoć naše Ambasade, a to su studenti i radnici, te ovom prilikom želim istaći da ćemo iznova biti na raspolaganju 24/7 na telefonskom broju za hitne slučajeve 778 574 149.

Dragi roditelji, molim vas da ne brinete, brojke se mogu činiti zastrašujuće, ali vaša djeca su sve ovo hrabro prošla i proljetos, tako da ne sumnjam da će i ovaj put sve biti u redu.

U slučaju bilo kakve potrebe, molim da nam se obratite, u svako vrijeme. Ostanite dobro i zdravo", navela je Mlinarević-Sopta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije