Misterija stara 40 godina: Odsječene genitalije, jezik i isisana krv krava

Radiosarajevo.ba
Misterija stara 40 godina: Odsječene genitalije, jezik i isisana krv krava
PrtScr / Misteriozne smrti

Nešto se čudno događa u američkom istočnom Oregonu - već četiri desetljeća rančeri pronalaze svoju stoku mrtvu, no uzrok nije prirodna smrt već nešto puno bizarnije, piše IFL Science.

Naime, ostaci životinja pronalaze se bez kapi krvi, s kirurški precizno odsječenim jezicima i genitalijama. Nakon kratke stanke u pronalaženju takvih osakaćenih životinja, čini se kako se misterij vratio, piše Express.hr.

Udruženje stočara iz Oregona je krajem kolovoza objavilo da su pronašli pet bikova koji su nedavno umrlo na ranču Silvies Valles. Bikovima je uklonjeno "nekoliko organa", iako nije bilo znakova napada grabežljivaca kao ni toga da su životinje upucane ili pak otrovane.

Konkretnije, Associated Press izvijestio je ove sedmice da su njihova tijela "potpuno isušena od krvi, a njihovi spolni organi i jezici su uklonjeni". Neobično je da bi predator napao životinju i isisao na stotine litara krvi, a leš ostavio netaknut.

U posljednjih nekoliko desetljeća stoka na istočnim dijelovima države pronađena je mrtva pod jednako neobičnim okolnostima. Prema Oregon Public Broadcastingu, na isti je način ubijena krava na udaljenom ranču 1980-e, dok je druga stoka pronađena mrtva u blizini Princetona i Burna u proteklih nekoliko godina.

Više o ovoj temi čitajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije