Mimo Šahinpašić otputovao u Francusku na transplantaciju: Vjerujem u pobjedu

Radiosarajevo.ba
Mimo Šahinpašić otputovao u Francusku na transplantaciju: Vjerujem u pobjedu
FOTO: Facebook / Otvorena mreža
Dugogodišnji novinar iz Bosne i Hercegovine Mimo Šahinpašić ovih dana je otputovao u francuski Grenoble, gdje je započeo tretmane deimonizacije koji su potrebni kako bi mu bila izvršena retransplantacija bubrega.

Još mnogo ranije, sve medicinske, kao i administrativne obrate Mime i njegovog donora su završene, te samo ostaje da Mimo hrabro izdrži sve medicinske tretmane koji su nužni kako bi se riješio problem antitijela od prethodne transplantacije, prenosi Otvorena mreža.

"Od dinamike i rezultata deimunizacije ovisit će i datum transplantacije za koji se očekuje da bi mogao da bude vrlo brzo", rekao je profesor Lionel Rostaing, šef francuskog tima ljekara koji će operirati Mimu.

Dugogodišnji novinar ističe kako vjeruje u pobjedu, te da se osjeća dobro.

Podsjećamo, hrabri novinar nakon transplantacije prije skoro 17 godina nedavno se našao u novim zdravstvenim problemima. Tačnije, njemu je ranije transplantirani bubreg prestao funkcionirati, te se Mimo našao u teškoj situaciji. Tada je pokrenuta velika humanitarna akcija za prikupljanje sredstava kako bi Mimo ponovo otputovao na transplantaciju, a u njoj su učestvovali brojni građani, firme, ustanove, udruženja i poznate ličnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije