Mi smo djeca iz iste price: Simpozijum mladih turkologa u Sarajevu

Anadolija
Mi smo djeca iz iste price: Simpozijum mladih turkologa u Sarajevu
U Sarajevu je počeo dvodnevni Međunarodni simpozijum mladih turkologa tokom kojeg će akademici i istraživači iz Turske govoriti o turskom jeziku i njegovim specifičnostima.

Simpozijum se održava u okviru Balkanskog festivala jezika, kulture, omladine i sporta kojeg organiziraju Tursko lingvističko društvo (TDK) i Konfederacija turskih omladinskih organizacija (GENCKONFED).

Zamjenik direktora Turskog lingvističkog društva (TDK) Bilal Cakici kazao je kako na Simpozijumu učestvuju istraživači s nekoliko turskih univerziteta te dodao da će u okviru Festivala biti održana i manifestacija Mi smo djeca iz iste priče.

"Na Simpozijumu će također učestvovati i grupa mladih istraživača koji djeluju pod nazivom Anadolijski mekteb. Aktivnosti ćemo završiti posjetom mezara rahmetli Alije Izetbegovića i učenjem Fatihe za sve bosanske šehide", kazao je Cakici.

Podsjetivši kako je TDK objavio Bosansko-turski rječnik, Cakici je kazao da će tokom Simpozijuma biti predstavljen i taj rječnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije