Bosanska Krupa / Maj je mjesec maturanata: Zabavom proslavili završetak srednje škole

05. 05. 2017. u 09:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Bosanskoj Krupi održana je Maturijada, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja općine već sedmu godinu organizira načelnik Armin Halitović.

U 2017. godini srednje škole, Opću gimnaziju i Mješovitu srednju školu “Safet Krupić”, završilo je 177 učenika, za 98 manje nego prošle godine, a od pretprošle kada je iz školskih klupa izišla prva poslijeratna generacija manje za 224 učenika.

Bosanskom Krupom prekjučer su, baš kao i ranijih godina kada je srednjoškolaca bilo znatno više, odjekivali pjesma, smijeh i prikladni povici. Svim građanima koji su s oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je mjesec maj vrijeme maturanata, da je već od početka rezerviran za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti. Jedna od, mogli smo se uvjeriti, dražih aktivnosti upravo je i Maturijada koju organiziraju Općina i načelnik. 

Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pripremljenim posebno za tu prigodu fotografirali, družili s prijateljima i sugrađanima. Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezerviran isključivo za njih. 

Većina je potvrdila da je tek tad i počela prava zabava. Do 00:00 sati, kada su učenici putnici i imali osiguran prijevoz kućama, zabavljala ih je grupa mladih i talentiranih muzičara Bosk Band

Općina Bosanska Krupa organizacijom ove manifestacije mladima želi dati do znanja kako misli na njih, želi da se maturanti svih srednjih škola upoznaju i zbliže ako već nisu ranije, te steknu poznanstva koja će im mnogo značiti u životu, već kada odu studirati u druge gradove. 

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organiziraju u okviru školskih aktivnosti.

NEMA KOMENTARA