Ljubavna priča zbog koje suze same teku: Nakon 12 godina nosanja dobili lift

Radiosarajevo.ba
Ljubavna priča zbog koje suze same teku: Nakon 12 godina nosanja dobili lift
PrtScr / Esed i Mahira Ahmiš

Esed i Mahira Ahmiš su bračni par iz Sarajeva. Njihova životna priča protkana iskušenjima, ustvari je priča o osloncu, o svemu onome što je najvažnije u životu.

Svako ko je u proteklom periodu gledao video priloge o ljubavi Eseda i Mahire Ahmiš iz Sarajeva mogao je vidjeti kako izgleda jedna čista ljubav. Esed i Mahira u braku su 15 godina, a njihova životna priča protkana je velikom ljubavlju supružnika i iskušenju koje je Eseda ostavilo u kolicima, piše Tuzlanski.ba.

Kako su se zapravo Esed i Mahira upoznali?

“Esed i ja upoznali smo se na mevludu kod jedne žene gdje je on stanovao. Dok je mevlud trajao, Esed je zapazio moje učenje, te se u tom momentu okrenuo, pogledao me, ono ko biva, ti bi mogla sa mnom malo učiti. (Smijeh) Poslije mi je prišao, zatražio broj kako bi me zvao da zajedno učimo na mevludima. U jednom trenutku, dok sam bila u hodniku, zazvonio je telefon, to je bio Esed, kada sam se javila, kaže; Ništa, zovem samo da vidim je li tvoj broj”, uz osmijeh prepričava svoje upoznavanje Mahira.

“Sve je išlo spontano, naši izlasci bili su isključivo na tevhidima, mevludima, a onda me je jednu večer nakon 10 mjeseci veze na teraviji zaprosio, poslije čega smo se vjenčali”, ističe Mahira koja svakodnevno brine o Esedu i o domaćinstvu. Kuha, pere, čisti, sa djecom radi zadaću, hrani Eseda i brine o njegovoj higijeni. Nosi ga na rukama do toaleta koji je sprat niže, a po potrebi i vani iako žive na trećem spratu. Zbog svega toga je Ajla Milušić-Pepić pokrenula akciju prikupljanja novca za izgradnju lifta ovoj porodici. Ajla kaže da je iznenađena jer iako je akcija tek pokrenuta već sada se odazvao veliki broj građana. Ajla kaže da je sigurna da će ova priča lijepo da završi, upravo tako je i bilo, lift je postavljen a suze radosnice u kući Mahire i Eseda ne mogu se sakriti.

“Evo ga. Mubarek.Ne znam ko je više plakao ili mi ili radnici. Hvala svima koji su učestvovali, pokrenuli akciju i donirali, podržavali, dovili, sve koji su i pomislili dati a kamoli dali… Allaha molim da Vas sve redom obraduje na Sudnjem danu kao što ste Vi svi skupa nas! Hvala prijateljima našim, našem narodu, našoj podršci, ljudima koji nas vole. Koliko nama lift znači saznaćete tek na danu polaganja računa! Allah Vas nagradio! Nakon dugih 12 godina nosanja!” napisaa je Mahira u opisu videa koji je postavila na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije