Ljubav u doba granata: Sanda i Svetozar vjenčali su se u ratu u bolničkim krevetima

N. Ka.
Ljubav u doba granata: Sanda i Svetozar vjenčali su se u ratu u bolničkim krevetima
PrtScr / Bolnički kreveti umjeto oltara

U Sarajevu je danas u 61. godini preminuo Svetozar Pudarić, bivši generalni sekretar SDP-a i potpredsjednik Federacije BiH.

Pored traga koji je ostavio u SDP-u i političkom životu u našoj zemlji, priča o njegovom vjenčanju u bolnici pod granatama sa njegovom tadašnjom djevojkom Sandom ostat će kao uspomena na sarajevsku bajku, na jedno vrijeme.

Preminuo Svetozar Pudarić, bivši potpredsjednik FBiH

Sanda i Svetozar ranjeni su 1992. godine u Sarajevu. Nakon desetak dana boravka u bolnici oni su se vjenčali u bolničkim krevetima.

Arijana Saračević Helać, oprostila se od Svetozara upravo ovom pričom, koja najbolje govori o tome kakav je to čovjek bio.

"Nakon 10 dana, sastave ih i u istom bolničkom krevetu i vjenčaju. Došlo puno raje, pjevali Nadrealisti. Doktori dozvolili da se i zapali i malo popije. U to vrijeme zla, bila je to bajka...", napisala je Arijana.

Posljednji pozdrav druga Svetozara Pudarića: Poruka o kojoj će se dugo pričati

Bolnički kreveti, pjesma i prijatelji, zamijenili su Babića baštu o kojoj je sanjala Sanda. Priča o ljubavi u doba granata, priča o životu i ljubavi  koju ni neprijateljske granate nisu mogle zaustaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije